Debrecenben is szól az Európa

2011. október 06., csütörtök

Hivatalosan is elindult Debrecenben az Európa Rádió. A református médium a tiszáninnei és tiszántúli egyházkerületek tulajdonában működik hat éve. A rádió Miskolcon a 90,4, Nyíregyházán a 100,5, Záhony térségében a 90,4, a legújabb állomáson Debrecenben pedig a 94,4 MHz-en fogható.

Bölcskei Gusztáv püspök a debreceni ünnepi indulás kapcsán azt mondta: „Az a lényeg hogy az emberek, akik hallgatják a rádiót munka közben vagy otthon, azok érezzenek egyfajta megnyugvást, valami olyan kiegyensúlyozottságot, ami ebben a nagyon labilis és sokféle bizonytalansággal terhelt világban kapaszkodót jelent a számunkra."

„Csikesz Sándor református professzor már a 30-as években kimondta, hogy kell egy református rádió. Nekünk ezt hat esztendővel ezelőtt sikerült megvalósítani. A debreceni frekvenciával azt remélem, hogy a Tiszántúl szellemi-lelki központjában, valóban méltó helyet fog kapni ez az új missziói eszköz és lehetőség, amit a rádió jelent″ – fogalmazott Bölcskei Gusztáv.

Bölcskei Gusztáv beszél az új frekvenciát beharangozó sajtótájékoztatón

Csomós József a Tiszáninnei Református Egyházkerület püspöke a rádió debreceni frekvenciájáról azt mondta: „Azt az örömet kell elmondani az embereknek, amit az evangélium jelenet számunkra. Főleg azokhoz eljuttatni, akiknek a füle valami oknál fogva nem hallja a harang hívó szavát, akik távolkerültek az egyháztól, vagy sose voltak hozzá közel″ – mondta a püspök. Ezentúl felidézte azt is, hogy a rádió indulásakor összehívta a lelkészeket, s azt mondta nekik: „Most kaptatok egy templomot, amelyben sose tudjátok, ki, mikor jön be, és ki, mikor megy ki. Márpedig az autóban a rádiót hallgatva egy pillanat alatt újabb adó fogható. El kell érni, hogy ne tekerjen el a hallgató.″

Az Európa Rádió hat frekvenciát indított el hat esztendő alatt, ennyi idő alatt a potenciálisan elérhető hallgatók számát is sikerült meghatszorozniuk, így az év végéig immár egymillióan hallhatják a rádió adását. Mindeközben a rádió adóteljesítménye a huszonhatszorosára növekedhetett.

Forrás: ttre.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.