Célba ér - sikeres a Nemzeti Zarándoklat

2009. június 17., szerda

A Nemzeti Zarándoklat eléri a célját. Ezt mondta Köteles László, Kolmóska polgármestere a kezdeményezés egyik szervezője. A 10 napos zarándokút végéhez közeledve csak jó tapasztalataink vannak. Fantasztikus élmény - mondja Köteles László. „Egy olyan társadalmi összefogás, amire még nem volt példa. Az egymás iránti tisztelet és szeretet minden fajtáját megtapasztalhatjuk itt a közös séta során.” Egy rossz dudaszót sem hallottunk még mondja a polgármester. Mindenhol a jóindulat sugárzik mindenkiből. Azt hiszem ez a zarándoklat az eddigiek alapján el fogja érni célját. A morális válságból csak így lehet kilábalni.

A Nemzeti Zarándoklat június 10-én, szerdán indult Pálházáról. A nyitó áhítatot Bölcskei Gusztáv, a MRE Zsinatának lelkészi elnöke mondta, aki akkor azt hangsúlyozta beszédében, hogy a társdalomra nem lehet mindent felülről rákényszeríteni. A nemzeti zarándoklat az ébredés jeleit mutatja. A kezdeményezőknek elsődleges céljuk az volt, hogy összefogjon a társadalom, és együtt tegyen a gazdasági és morális válság ellen.

A menet szombaton Budapestre érkezik. A négy égtáj felől érkező csoportok fél 12-kor találkoznak a Lánchíd pesti hídfőjénél. Ezután a Szent István térre, a Bazilikához vonulnak, ahol ökumenikus istentiszteletet tartanak. A zarándokok délután egy órától az Andrássy úton keresztül a Felvonulási térre mennek, ahol kettőtől nagygyűlést rendeznek. Itt a zarándokok képviselői ismertetik az út tanulságait, a válságból kivezető út tennivalóiról, illetve a társadalmi megbékélésről született gondolataikat.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.