Bölcskei Gusztáv a kormányfővel tárgyalt

2010. október 19., kedd

Orbán Viktor kedden a hivatalában fogadta a Zsinat lelkészi elnökét. A megbeszélésen áttekintették a közös felelősségvállalás területein felmerült kérdéseket.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a hivatalában fogadta Bölcskei Gusztávot, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökét.

A miniszterelnöki szóvivő, Szíjjártó Péter közleménye megemlítette, hogy a felek a megbeszélésen áttekintették azokat az időszerű kérdéseket, amelyek a közös felelősségvállalás területén aktuálisak. Ilyen a társadalmi szolidaritás erősítése, az egyházi intézmények szerepvállalása az oktatásban, szociális és egészségügyi területen, a határon átívelő együttműködésben valamint a magyar EU-elnökség sikeres megvalósításában.

A miniszterelnök köszönetét fejezte ki a lelkészeknek és a református szervezeteknek a tavaszi-nyári árvíz idején végzett munkájukért és helytállásukért.

Reformatus.hu, fotó: Pelsőczy Csaba

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.