Az Üzenet májusi második számából

2011. május 20., péntek

 

A kikonfirmálásról és az erdélyi történelmi egyházak levéltári anyagainak visszaszolgáltatásáról is olvashatunk az Erdélyi Református Egyházkerület lapjának legújabb számában.

A családi és közösségi életforma meghosszabbítja az életet – írja Bányai László az Üzenet első oldalán a Magány ellen szeretettel című elmélkedésében. Isten kezében minden megváltozik – vallja Gödri Miklós kálnoki lelkipásztor, aki a faluban felépített ifjúsági ház felavatásáról ír.


A templomban vagy a szórakozóhelyen vannak konfirmandusaink? – teszi fel a kérdést cikkében Szép Eduárd. A szerző a kikonfirmálás témáját feszegeti. Az alsórákosi cigányproblémáról, az ottani református lelkipásztor kálváriájáról, és a gyülekezeti tagok félelméről ír Pásztori Kupán István teológiai tanár (Alsórákos: az egység próbaköve).

Kié vagy? – kérdezi jegyzetében Fábián Tibor, aki a liberálisokról, az elvilágiasodott keresztyénekről, és Krisztust mellőző, a másikban hibát kereső a mindennapi embert állítja tükör elé. A hálátlanság koráról és a fogyasztói társadalomról szól Gueth Péter jegyzete.

Újabb nacionalista hangok jelentkeznek, amikor az erdélyi történelmi egyházak levéltári anyagainak visszaszolgáltatása kerül szóba a parlamentben – erről szól Somogyi Botond írása. Lőrincz István a Mannás kosár rovatban Hágárt mutatja be az olvasóknak, akinek Isten lehetőséget adott a megtérésre. Utcalányok társaságában – ezt a címet viseli Ötvös József legújabb írása az Őszinte vallomás a besúgásról című sorozatban.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.