Az Üzenet július elsejei számából

2011. július 04., hétfő

 

A Generális Konvent temesvári üléséről és az európai keresztyén internetkonferenciáról is olvashatunk az Erdélyi Református Egyházkerület lapjának legújabb számában.

2011 a magyar reformátusok világtalálkozójának éve. Mégis, kevesen tudunk róla. Hol vannak vagy hol kellene hogy legyenek rendezvények? Lecsengett a nagy találkozások ideje? – ezekre a kérdésekre keresi a választ Bölcsföldi András.

Idén is megtartották az európai keresztyén internetkonferenciát, amelyen több mint negyven egyházi szakember vett részt a kontinensről – erről szól Szabó Mihály fényképes beszámolója.

Bocskai szobrot avattak a medgyesi egyházközségben – tudósítja a lapot Jakab Ágnes. A közelmúltban Szovátán megtartott nőszövetségi konferencia tanulságairól ír Tatár Anna.

Felújították a vajasdi templomot – az újságban fényképes beszámoló található a Fehér megyei rendezvényről.

Lőrincz István a Szentírás emberei című sorozatban Mikál életét mutatja be az olvasóknak, és felhívja figyelmünket, hogy ne legyünk Isten félszívű követői.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.