Az Üzenet február 15-i számából

2012. február 20., hétfő

A hamvasztásról, a böjtről és a kórházmisszióról is ír az erdélyi reformátusok lapjának legfrissebb száma.

Hagyományos temetés vagy hamvasztás? Mit gondolnak a hívek, mit tanít a református egyház a hamvasztásról? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az Üzenet címlapján kezdődő írásában Juhász Tamás.


A böjtről szóló cikkében Szép Eduárd arról ír, hogy a mai keresztyén ember számára nem képeznek értéket a lelki táplálék, lelki gazdagság kifejezések. A mai eldurvult világunkban azonban Isten igéje a lélekfinomítás műhelyébe vezet – írja a szerző.

Miért sorvadunk? – teszi fel a kérdést jegyzetében id. Balogh Károly.

Vallási körkép 2025-ig-búcsú az ateizmustól című írásában Békefy Lajos a világ vallásairól, vallásosságáról nyújt átfogó képet.

A kórházmisszió vasárnapja alkalmából az Üzenet bemutatja a Marosvásárhelyen megjelent kórházlapot valamint Balogh Gyöngy kolozsvári kórházlelkész jegyzetét közli.

A Mannás kosár új sorozatában Lőrincz István az antiókhiai gyülekezetet mutatja be az olvasóknak.

A lapban beszámoló olvasható a marosvásárhelyi ökumenikus imahétről, a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor dalárda ünnepéről, valamint a Németh Géza-emlékdíjak átadásáról is.

Somogyi Botond

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.