Az EVT üdvözli az új református világközösséget

2010. június 19., szombat

 

altAz Egyházak Világtanácsa főtitkára, Dr. Olav Fykse Tveit lelkész köszöntötte a Református Egyházak Világközösségét, amely Grand Rapidsben június 18-án megalakult.

A világközösség létrejötte történelmi esemény mind a református egyházak nagy családja, mind Krisztus világméretű egyháza szempontjából – hangsúlyozta az egyesítő világgyűlésen résztvevő felelős protestáns vezető. Új formát kapott ezzel a szervezettel Isten egyházának a látható egysége, s így az még hangsúlyozottabban Isten ajándékaként és a remény jeleként van jelen a világban – tette hozzá Tveit főtitkár. Ez egyúttal a református egyházak hozzájárulását is erősíteni fogja  a keresztyén egységhez, a békéhez és az igazságossághoz. A 475 delegátus a világ 108 országában, 227 egyházban élő mintegy 80 millió református keresztyént reprezentálja. (oikoumene.org.ch – 2010-06-19 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.