Az EVT főtitkárának üzenete Washingtonba közel-keleti politikusokhoz

2010. szeptember 05., vasárnap

altAz üzenet szól Jeruzsálem végső státuszáról, a keresztyének jövőjéről a városban és az országban, és az igazságos béke szükségességéről a közel-keleti térségben.

Dr. Olav Fykse Tveit az EVT főtitkára Jeruzsálemből írt üzenetében így fogalmaz: „Itt az ideje az igazságos békének.” Az Egyházak Világtanácsa delegációja az elmúlt napokban tett látogatást a „szent városban”. Az ottani keresztyének ezért imádkoznak… A megszállás és az erőszak ideje lejárt – tette hozzá. A palesztin keresztyének aggódnak jövőjükért és jeruzsálemi státuszukért – olvasható tovább az üzenetben. Az üzenet akkor érkezett Washingtonba, amikor az izraeli és a palesztinai delegáció folytatta megbeszéléseit az amerikai fővárosban. Azon a találkozón, amire szeptember 1-jén került sor, az amerikai elnök, Barack Obama, az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu, és az önálló palesztin terület elnöke, Mahmud Abbasz kifejezte eltökéltségét, hogy kitartóan dolgoznak a tartós közel-keleti béke megvalósulásán. (oikoumene.ch – 2010-09-05 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.