Az Egyházak Világtanácsa a connecticuti iskolai lövöldözésről

2012. december 20., csütörtök

Az Egyházak Világtanácsa részvétét nyilvánította a connecticuti iskolai lövöldözést követően.

„Legyetek mindig tudatában Isten jelenlétének, bármilyen körülmények is állnak az érzékelés útjába, hogy kételyt ébresszenek a szeretet iránt. Kívánjuk, hogy találjatok barátokat és társakat ezen a nehéz útszakaszon, hogy ismét megleljétek az élethez vezető utat."

Az Egyházak Világtanácsának főtitkára ezekkel a szavakkal fejezte ki együttérzését a Sandy Hook iskola és a connecticuti Newtown gyászolói felé, biztosítva őket arról, hogy az egész világon gondolnak rájuk, imádkoznak értük, és közösségük a figyelem középpontjában áll. December 14-én, pénteken délelőtt 28-an estek halálos áldozatul a lövöldözésnek, amely a Sandy Hook általános iskolában és annak közelében történt.

„Ezekben a nehéz időkben az az üzenetünk, hogy lélekben mellettetek állunk, és hogy Isten mindig veletek van" - írta üzenetében Dr. Olav Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának főtitkára, és a Norvég Egyház lelkipásztora.

„Tavaly, amikor szülőhazámban, Norvégiában jártam, egy ámokfutó lövöldöző több fiatalt és felnőttet mészárolt le a fővárosban és egy ahhoz közeli szigeten" – folytatta Tveit, utalva a 2011 júliusi bombatámadásra és lövöldözésre Oszlóban és Utøya szigetén. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a norvégokat „mennyire meghatotta a legkülönbözőbb vallások képviselőinek összefogása. Túlságosan is érzékelnünk kellett a gonosz és a halál elkerülhetetlen valóságát. Azonban lassan megtanultuk azt is, hogy az élet és a szeretet valóságát megbecsüljük."

Tveit méltatta a connecticuti gyülekezetek, zsinagógák, mecsetek és más imahelyek fáradozásait: „Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a szeretteiket siratókkal virrasztanak. Az összes gyászolóval együtt kiáltjuk: Meddig még, Uram? Imánkkal támogatjuk a közösségek és az országok vezetőit, akik most a jövő tragédiáinak megakadályozása érdekében nehéz kérdésekkel küzdenek."

Fordította: Burns Katalin
Forrás: Oikoumene.org

A kép forrása: Jacksonville.com

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.