Az egyházak foglalkozzanak bátrabban a gazdasággal!

2010. május 20., csütörtök

altA gazdaság és a nonprofit összeegyeztethető, de nem természetes partnerek – hangzott el a Svájci Protestáns Egyházak (SEK) diakóniai  konferenciáján Bernben.

Az a döntés, hogy nonprofit szervezetek is érdeklődnek a gazdasággal lehetséges együttműködés iránt, alapvetően helyes – mondták megnyitó beszédükben Axel Schilling és Jürg Schneider professzorok, az észak-svájci  gazdasági szakfőiskola professzorai. A nemrég Bernben tartott diakóniai konferencia témája ez volt: „Együttműködés a diakóniában”, amit több mint 40 delegátus vitatott meg. Újabban a gazdaság felfedezi az egyházakat, ahol ígéretes együttműködés lehetőségeit látják. Ugyanakkor vannak, akik az egyházakat rossz partnernek tekintik, melyek nem egészen alkalmasak a gazdaságtól megkívánt együttműködési formák bevezetésére. Az együttműködésnek a különböző formáit gondosan meg kell tervezni – állapították meg a vitapartnerek. Mégis a jelenleginél sokkal bátrabban kellene az egyháznak a gazdasággal foglalkoznia, illetve kapcsolatait tovább építeni ezen a területen – hangzott a konferencia megállapítása. A diakóniai konferencia a SEK tervező és vitafóruma, ami kétszer ülésezik évente meghatározott témában. A következő ülést november 22-én tartják Bernben, ennek témája az önkéntes munka értéke lesz. (sek-feps.ch – 2010-05-20 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.