A REV közös imádkozásra hív Nigériáért

2012. január 31., kedd

Közös imádkozásra hív mindenkit Setri Nyomi, a Református Egyházak Világközösségének főtitkára a nigériai keresztényeket és muszlimokat érő erőszakos támadások miatt.

Az elmúlt pár hét eseményei, melynek során több haláleset, sérülés, templomok és mecsetek elleni támadás is történt, komoly aggodalomra késztet a Református Egyházak Világközösségén kívül más keresztény szervezeteket is, akik a békét szeretnék munkálni.

Három nigériai REV tagegyház, akikkel a főtitkár kapcsolatban áll, az egyre növekvő biztonsági kockázatról és félelemről tudósított a Boko Haram szélsőséges muszlin szervezet támadásaival kapcsolatban. Értékelik a REV tagegyházak együttérzését, és kérik, hogy folytassák imáikat értük.

„Imádkozzunk fivéreinkért és nővéreinkért, akik hívő emberként a Boko Harammal küzdenek,” – fogalmaz felhívásában Setri Nyomi főtitkár, valamint kéri, hogy ezek az imák keresztény és muszlim testvéreinket is foglalják magukba. „Lépjünk fel közösen a Boko Haram, valamint minden gonoszság és pusztítás ellen. Tudjuk, hogy számos nigériai muszlim közösség is elítéli a Boko Haramot tevékenységét”.

Az elmúlt héten az üzemanyagár elleni tüntetések és a vallások közötti feszültségek okoztak társadalmi nyugtalanságot Nigériában. A gazdasági nehézségekkel a nigériaiaknak nap mint nap szembe kell nézniük. Nyomi reméli, hogy a kormány és a pártok döntése az üzemanyagtámogatásról főként a legsebezhetőbb nigériaiak boldogulását segíti majd elő.

Setri Nyomi üzenetében, melyben közös imádkozásra hívja a keresztyéneket a Nigériában élő testvérekért, így fogalmaz: „Imádkozzunk békéért, bölcsességért, és azért, hogy a halálon az élet győzedelmeskedjen.”

Forrás: www.wcrc.ch

Fordította: Kovács Kinga


Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.