Szombaton indul az MRSZ orvoscsoportja Japánba

2011. március 11., péntek

A Japánt megrázó hatalmas erejű földrengés után a Magyarországi Református Egyház Elnöksége felkérte a Magyar Református Szeretetszolgálatot (MRSZ), hogy lehetőségei szerint vegyen részt a katasztrófa áldozatainak megsegítésében. Az MRSZ orvoscsoportja szombaton indul a katasztrófa sújtotta országba.

Ezt követően az MRSZ képviselői Japán budapesti nagykövetségén a református egyház részvétét fejezték ki az országot sújtó katasztrófa miatt, majd felajánlották a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségét.

A szeretetszolgálat orvoscsoportja már pénteken kész volt kiutazni és segítséget nyújtani a földrengés és cunami sújtotta területen. Két orvos már ekkor Budapesten tartózkodott, ők előkészítették a csoport felszerelését, a gyógyszereket, és kötszereket. További öt orvos jelezte, hogy ha a szeretetszolgálat zöld utat kap Japántól azonnal ki tudnak utazni. Erre péntek délután került sor, így a csoport szombat reggel indul a földrengéstől és cunamitól sújtott távol-keleti országba.

Az MRSZ adománygyűjtést indított a bajbajutottak megsegítésére.
Az adományokat a következő számlaszámra várják: 10702019-85008898-51100005.
Kérjük, a megjegyzés rovatba tüntessék fel "Japán földrengés"!

A Richter-skála szerint 8,9-as erősségű földrengés és több méteres szökőár pusztított Japán északkeleti partvidékén. A földrengéseknek rendszeresen kitett Japán-szigeteken még soha nem mértek ilyen erejű földmozgásokat. A hatalmas földrengés által kiváltott szökőár több tucat partmenti várost elöntött. A japán katasztrófaügyi minisztérium közleménye szerint legalább harminc ember életét vesztette a katasztrófában. Magyar áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.

Az MRSZ orvoscsoportja a közelmúltban a világ több pontján is segített, először a 2010-es haiti földrengés után. A orvoscsoport tagjai az ország különböző részeiből jelentkeztek és önkéntesként segítenek a bajba jutottakon. Az orvoscsoport szakmai vezetője dr. Sári Ferenc, és dr. Schmelczer Iván. Az orvosok folyamatosan képzésen vesznek részt, hogy jobban megismerjék egymást és a többiektől tanulva még jobban felkészültek lehessenek egy katasztrófa helyzetben. 

Református.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.