A házasság Isten ajándéka

2014. február 11., kedd

„A házasság nem egy talált üzlet, nem egy talált szövetségi szerződés, hanem Isten ajándéka" – mondta Csomós József püspök a Házasság Hete központi nyitó istentiszteletén Sárospatakon, a református templomban február 9-én.  Keresztes Ilona, az MTVA műsorvezető-szerkesztője és Mohay Tamás néprajzkutató  is, a Házasság hete arcai is bemutatkoztak, akik az aki keres, azt megtalálják biztatást választották a programsorozat jelmondatául.

Aki keres, azt megtalálják, ezt a biztatást választotta a programsorozat jelmondatául Keresztes Ilona, és Mohay Tamás. Mohay Tamás emlékeztetett, a házasság teremtettség mivoltánál fogva szent. Keresztes Ilona szerint minden ember alapvető szükséglete, hogy legyen valaki, aki feltétel nélkül elfogadja és örök hűséggel szereti. – Az ember szeretettermészete csak közösségben élhető meg, nem adható magunknak, csak egymásnak. Isten jóvoltából a házastárs mellett otthonra találhatunk, láthatja és elfogadhatja gyengeségeinket – fogalmazott.

Csomós József református püspök igehirdetésében a házasság szerzésének történetét idézte hangsúlyozva, hogy nem jó az embernek egyedül lenni. – A házasság nem egy talált üzlet, nem egy talált szövetségi szerződés, hanem Isten ajándéka – mondta. Hozzátette: a házasság soha nem lesz válságban, hiszen az Isten ajándéka. „Aki megkapta, legyen hálás és boldog, aki pedig keresi, legyen tele reménységgel, hiszen a megtalálás záloga Istennél van."


A teljes cikk és további képek a tirek.hu-n találhatóak

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.