A Harangszó szeptemberi második számából

2011. szeptember 14., szerda

 

A partiumi műemléktemplomokról indul sorozat és a honosításról is olvashatunk a királyhágómelléki reformátusok lapjának legfrissebb számában.

A partiumi műemléktemplomokról indul sorozat és a honosításról is olvashatunk a királyhágómelléki reformátusok lapjának legfrissebb számában.

altA Szegletkő oldalon ezúttal is olvasható a lap egyik legnépszerűbb rovata, A Lélek csendje, Balázsné Kiss Csilla igemagyarázatával.

Műemléktemplomok a Partiumban címmel új sorozat indul a Harangszóban. Az első részben Emődi Tamás a műemlékek megszületését, sorsát, állapotát, művészettörténeti és szellemi értékeit járja körül.

A lap vezércikkét Eszenyeiné Széles Mária jegyzi. Írásának címe: Ítélgetés, ítélgetés.

A Református élet rovat ezúttal Kémerre kalauzol, ahol a helyi egyházközség hét éves küzdelem és áldozathozatal után nemrég felavathatta a teljesen felújított orgonáját. Az ünnepi eseményről Szőnyi Levente közöl beszámolót. Révről, a Bihari Egyházmegye legkeletibb „végvárából” tudósít Boros J. Attila, annak kapcsán, hogy felszentelték a nemrég felújított templomtornyot.

A lap Hit és élet rovata ezúttal a honosításról közöl összeállítást, melyben lelkész, diakónus és presbiter mondja el személyes és gyülekezeti élményeit a téma kapcsán. Az ifjúsági rovatban az első alkalommal megrendezett erdőháti tábor élményeit, eseményeit ismerteti, a vendéglátó gyülekezet részéről Dénes József. A Presbiter oldalon ezúttal a feketeerdői presbiterek szolgálati beosztásáról olvashatunk, mely mások számára is jó alapul szolgálhat.

A Mozaik-oldalon Őshaza, vándorlási vonal címmel a harmadik résszel jelentkezik Boros J. Attila Magyarnak lenni című sorozata. Az Ajánló rovatban a királyhágómelléki egyházzenei honlapot mutatja be Orosz Otília kerületi zenei előadó. A lapszám Wass Albert és Müller Dezső egy-egy versét tartalmazza.

A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com oldalon olvasható.

Fábián Tibor

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.