A Harangszó szeptemberi első számából

2011. szeptember 01., csütörtök

 

A Diaszpóra Alapítvány Krassó-Szörény megyében végezett szórványmissziói szolgálatáról, valamint az idei egyházkerületi nőszövetségi konferenciáról olvashatunk részletes beszámolót a királyhágómelléki reformátusok lapjának legfrissebb számában.

Szórványmissziói szolgálatot végzett július folyamán Krassó-Szörény megye szórványaiban a Diaszpóra Alapítvány. A misszió legfontosabb célkitűzése a helyi magyarság és reformátusság felmérése és megkeresése volt - derül ki a lap címoldalán olvasható írásból. 


A Harangszó vezércikkét Rákosi Jenő érmelléki esperes jegyzi. Írásának címe: Az igazi cél.

A Református élet rovat ezúttal Sólyomkővárra kalauzol, ahol első alkalommal tartották meg a Szilágysomlyói Egyházmegye családi napját. Az eseményről Kánya Zsolt Attila számol be. A völcsöki ravatalozó avatásáról Lovász István tudósít.

Idén is nagy érdeklődés jellemezte az egyházkerületi nőszövetségi konferenciát. Az esemény részleteit Orosz Otília Valéria foglalja össze.

Egész oldalt szentel a lap az idei vakációs bibliahétnek, mely biharszentjánosi, szatmár-szamosnegyedi és erdőhegy-kisjenői beszámolót tartalmaz.

Út káros szenvedélyek nélkül - ez volt a témája a Belényesben tartott ifjúsági csendesnapnak. Szintén a lap ifjúsági rovatában olvashatunk a nagy érdeklődés mellett megtartott idei Csillagpont fesztiválról, melyről partiumi résztvevők osztják meg élményeiket.

A Mozaik-oldalon Széll Katalin jegyzete és Makay Botond anekdotája olvasható, valamint ismét jelentkezik Adorjáni László karikatúra-rovata.

A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com oldalon olvasható.

Fábián Tibor

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.