A Harangszó augusztusi első számából

2011. július 27., szerda

A partiumi és erdélyi Presbiterszövetség közelgő nagybányai konfenciájáról, István király emlékezetéről, valamint a Generális Konvent temesvári üléséről is olvashatunk a királyhágómelléki reformátusok lapjának legfrissebb számában.

alt„A nyugati-európai típusú keresztyén állam- és egyházszervezet kialakítása, az önálló magyar állam és latin típusú egyhz nemzetközi elismertetése, majd megvédése fűződik első királyunk, István nevéhez” – írja az állam- és egyházszervező uralkodóról Csohány János egyháztörténész, a lap címoldalán induló sorozatában.

A Harangszó vezércikkét ezúttal Sárkány Viola jegyzi. Írásának címe: Templomok menedéke.

A lapszám Egységben című rovata beszámol a Generális Konvent plenáris üléséről, melynek ezúttal a „szórvány szórványa”, azaz Temesvár nyújtott otthont, példás szervezéssel.

Orgonát avattak Várad-réten – olvasható a Református élet rovatban. Emellett a Bocskai Társaság érmihályfalvai díjátadó ünnepélyéről, valamint az első alkalommal megszervezett, de máris nagy sikert aratott hegyközi keresztyén családi délutánról is olvashatunk.

Ismét jelentkezik a lap Éneklő egyház rovata, melyben Orosz Otília Valéria a nagyvárad-újvárosi kórusünnepről és az érmelléki kórustalálkozóról tudósít. Ugyanő a Mementó rovatban, a tragikusan elhunyt Veres László Zsolt érmihályfalvai kántor-karnagyra emlékezik.

Második, befejező részéhez érkezett a Tisza István mártír miniszterelnök hollandiai emlékezetét ismertető sorozat, melynek szerzője Hermán M. János.

A nagybányai, kerületi szintű presbiteri konferenciára készülők érdemes átböngésszék a lap Presbiter oldalát, mely az augusztus végén zajló konferencia részletes programját is tartalmazza.

A Hírvivő rovatban az idei bibliaiskolai táborról, a budapesti lelkészüdültetésről és a Diaszpóra Alapítvány megújult honlapjáról olvashatunk.

A lapszám Szép Ernő és Reményik Sándor egy-egy versét közli.  

A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com oldalon olvasható.

Fábián Tibor

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.