Jubileumi börtönlelkigondozói konferencia Németországban

2012. május 14., hétfő

Alexandersbadban rendezték meg május 9-11 között az idei Németországi Evangélikus Börtönlelkigondozói Konferenciát (Konferenz für Gefängnisseelsorge in Deutschland), melyen egyházunkat Szűcs M. Klára, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet börtönlelkésze képviselte.

A találkozóra Csehországból, Szlovákiából, Dániából, Hollandiából és Franciaországból is érkeztek küldöttek, akik tanácskozási joggal vehettek részt az üléseken. Az idén nyolcvanötödik alkalommal megszervezett, kiemelkedően színvonalas konferencia mintegy 300 börtönlelkész résztvevőjét Szűcs M. Klára is köszönthette, akik közül többekkel évekre visszanyúló szakmai és személyes kapcsolatot ápol.

Martin Faber, az IPCA-Europe (International Prison Chaplains Associaton – Europe) végrehajtó bizottságának németországi tagja, aki egyben Szűcs M. Klára lelkipásztornő börtönlelkészi szakvizsgabizottságának elnöke is volt, idén nyáron tervez látogatást a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetetben. A látogatás célja, hogy személyesen is megismerje a lelkipásztornő munkáját az intézményben és így építsék tovább azt a nemzetközi hálózatot, mely által segíthetik egymás szolgálatát a börtönökben.

Szücs M. Klára, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet börtönlelkésze

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió