A házasság ma is érték - Csendesnap Székesfehérváron

2012. február 09., csütörtök

A házasság hete kezdeményezéshez a székesfehérvári reformátusok is csatlakoztak. Az érdeklődőket szombaton, február 11-én várják, akik többek között a házasságban kialakuló konfliktusok kezeléséről, annak is gyakorlati megközelítéséről hallhatnak. 

A nap előadója Fűtő Róbert, magyar származású amerikai misszionárius, presbiteriánus lelkipásztor, lelkigondozó, akinek közelmúltban jelent meg „Béküljünk ki!...de hogyan” címmel a házassági konfliktuskezelést feldolgozó kötete.

A Béküljünk ki, …de hogyan kötet az elmúlt évben a fővárosi belmissziós, „Szabadszombat” filmklub Vajtán megrendezett nyári táborának témáját összegzi. A táborban a fiatalok csapata egy nagyon radikális témával találkozhatott, azzal a témával, amiről a média vagy keveset beszél, vagy ha beszél is róla, akkor legtöbbször kigúnyolja és elavultnak tarja. Ez a téma nem más, mint az Istentől való intézmény: a házasság.

A tábor keresztyén résztvevői olyan kérdésekre kaphattak választ könnyed, szellemes, egyúttal bibliai alapú megközelítésben, mint „hogyan lehet felkészülni egy házasságra?”, miből áll egy intim kapcsolat?”,„miként lehet megoldani a feszültségeket és konfliktusokat?”, illetve, „hogyan lehet szeretetben élni a mindennapi életben?”

„A táborban az egy hét alatt elhangzott előadásokat, és az azok során felmerülő kérdéseket, válaszokat feldolgoztam, majd végül könyvalakban jelentettem meg, ez lett a Béküljünk ki!...de hogyan.”— mondta Fűtő Róbert, a székesfehérvári csendesnap előadója. „A kötet fő üzenete: a házasság gyönyörű, szép dolog”—, fűzte hozzá a lelkipásztor, aki azt is megjegyezte, hogy természetesen nem könnyű úgy élni egy ilyen kapcsolatban, hogy abban mindig a szeretet és békesség állapotát éljék meg benne a párok.”

Fűtő Róbert lelkipásztorként és lelkigondozóként megtapasztalhatta, hogy a világ számos „nagyszerű módszert” kínál a kibékülésre, de a valódi megoldás Jézus Krisztus személyében, az ő segítsége által valósulhat meg.

- A februári csendesnapi alkalmon azt is el szeretném mondani, hogy a társak törekedjenek arra, életük, kapcsolatuk ne váljon elméletivé, hanem legyen gyakorlatiassá a mindennapi életük – fogalmazott a lelkipásztor, aki azt is hangsúlyozta, mindenek előtt lényeges kérdés, hogy Jézus Krisztus középpontban van-e a házasságunkban?

A hétvégi alkalommal kapcsolatosan azt is elmondta a lelkipásztor, hogy nem csupán azokat várja szeretettel, akik házas életük során felmerült kérdéseikre várnak választ, vagy akik kapcsolatukban megújulásra vágynak, hanem azokat is, akik a jövőben szeretnének házasságot kötni, de jelenleg nem élnek kapcsolatban. Tehát mindazokat, akik számára a házasság érték.

Szűcs Gábor

A csendesnap időpontja: február 11-én, szombaton 10 és 16 óra között

A csendesnap helyszíne: Székesfehérvár, Széchenyi utcai gyülekezet

 

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió