Megújult a Dóczy Gimnázium

2012. január 11., szerda

Több mint háromszáz millió forintból újult meg a Dóczy Gimnázium Debrecenben. A pályázati pénzből beépítették a tetőteret valamint felújították az udvart és az épületet.

Szabó Magda egykori iskoláját akadály-mentesítették, bővült a tornaterem egy szertornázásra alkalmas helyiséggel, valamint az udvaron háromfunkciós (kézilabda, kosárlabda, tenisz) műanyag borítású sportpálya és a hozzá tartozó atlétikai pálya (távolugró pálya, súlylökéshez szükséges kör) épült. A felső udvaron tematikus kertecskéket alakítottak ki, hogy a Bibliából ismert növényeket termeszthessék.

A tetőtérben kialakított új termek elsősorban a művészeti oktatást szolgálják: színházterem a színjátszóknak, ének- és rajzterem, az utóbbi szertárral, valamint a színházteremből leválasztható kis szobácska a számítógépes nyelvi teremmel az idegen nyelvi oktatást segíti.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg, ők biztosították az építkezés teljes költségének 90 %-át, míg a hiányzó önrész kétharmadát a fenntartó Tiszántúli Református Egyházkerület fizette. A projektzáró rendezvényt 2012. január 15-én, vasárnap 10 órától a Nagytemplomban tartják. Az ünnepi istentisztelten Bölcskei Gusztáv hirdet Igét. 

Forrás: ttre.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió