Lepramisszió

Cím: 1151 Budapest, Alag utca 3.
Telefon: +36-30–638-4736, +36–30–638-4729
e-mail: risko.marta@freemail.hu

Elnök: Kapi Zoltán evangélikus lelkész
Igazgató: Riskóné Fazekas Márta református lelkész
Főtitkára: Rozgonyiné Asztalos Piroska

A Lepramisszió 1974-ben kezdte meg szolgálatát, a Nemzetközi Lepramisszió-nak 2000 óta tagja.

Jézus parancsának értelmében, „…betegeket gyógyítsatok, poklosokat tisztítsatok…” (Máté 10,8) a világ különböző országaiban élő (elsősorban Indiában) mintegy 6 millió leprás beteg gyógyítása, a meggyógyítottak rehabilitációja, a gyógyultak és családtagjaik oktatása, szakmára tanítása, számukra munkahelyek teremtése, otthonhoz juttatása a misszió célja, amit a Magyarországon élő keresztyén felekezetek aktívan támogatnak.

A támogatás módja:  imádság és pénzadományok gyűjtése.

A Lepramisszió szolgálatát vetített képes előadásokon keresztül, gyülekezeti és egyéb közösségi alkalmakon készséggel mutatják be a misszió munkatársai.

Lepramisszió - A nyitott kapuk missziója

A világon kb. 6 millióan szenvednek ma is leprában. Pár évtizede kiváló gyógyszerek állnak már rendelkezésre. Mégis naponta majdnem ugyanannyian betegszenek meg, mint ahányan meggyógyulnak. A Földön
minden második percben kiderül valakiről, hogy leprás, közülük pedig minden ötödik kisgyermek.

A magyarországi lepramisszióról

A magyarországi Lepramisszió néhai Dobos Károly munkája nyomán indult 1974 ben, a Leprások Világnapján. Ez – az akkor még csak egy kis gyülekezetet érintő munka – hamarosan országszerte ismertté vált, s ma már az egész országban és minden keresztyén felekezetben ismerik missziónkat.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.