Az Üzenet adventi számából

2010. november 30., kedd

Kató Béla püspökhelyettessel készült beszélgetést és a szórvány-asszimiláció témájáról is olvashatunk egyebek mellett az Erdélyi Református Egyházkerület lapjának legújabb számában.

 

altA felkészülés és a végérvényes lekésés lehetősége – ezt a címet viseli Szép Eduárd adventi vezércikke az Üzenet decemberi elsejei számának címoldalán. Ezt egészíti ki Pungur József Isten adventje című cikke.

Ami érték, azért áldozatot kell hoznunk – vallja Kató Béla püspökhelyettes a vele készült interjúban. Asszimiláció-szórvány, szórvány-asszimiláció témáról ír Gudor Botond magyarigeni lelkipásztor.

Bányai László Mit hozott a mikulás? című jegyzetében Miklós püspökre és az ő jócselekedeteire emlékeztet bennünket. Lőrincz István a Mannás kosár rovatban Ézsaiás prófétát mutatja be, ennek kapcsán pedig a Messiás eljövendő országát. Mit gondolnak a tizenévesek az egyházról? – teszi fel a kérdést Lőrincz Csilla. Kozma Zsolt legújabb jegyzetének címe: Szájhagyomány.

A lapban beszámoló olvasható a medgyesi új magyar iskola felavatásáról, és két presbiteri konferenciáról, amelyet a Mezőség szélén illetve az Alsó-Maros mentén tartottak. Közösségépítésről és felelősségvállalásról olvashatunk a Vissza a forráshoz című cikkben, amelyet a budapesti Kiss Réka jegyez.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió