A Harangszó januári második számából

2011. január 12., szerda

altÚj kezdet, új reménység címen az egyházkerület beiktató közgyűlésének főbb eseményeit ismerteti a lap címoldalas tudósítása.

 

Új kezdet, új reménység címen az egyházkerületi tisztújítási folyamat záró mozzanatát, a december elején tartott beiktató közgyűlés főbb eseményeit ismerteti a lap címoldalas tudósítása.

Egyházkerületi helyzetképet vázol vezércikkében Csűry István püspök. „A gáton nemcsak a csúcsvezetőknek van helyük és felelősségük, hanem minden családfőnek, minden apának és anyának, minden közösség összes tagjának” – írja Evangéliumot szükséges hirdetnünk című írásában a szerző. 

Az Aradi Egyházmegye ünnepi közgyűléséről Lőrincz Lóránd-Péter tudósít. Csanádi János Dinnyés József erdőhegyi dalkoszorúját foglalja írásba a Hit és élet rovatban. A lapszám kétoldalas Presbiter-mellékletet tartalmaz, mely szilágyballai és temesvári presbitertalálkozókra kalauzol, valamint összeállítást közöl a nagyváradi gyülekezetek legújabb Czeglédi-díjas presbitereiről.

Ismét jelentkezik a Harangszó Kitekintő rovata, mely ezúttal az Észak-Németországi Magyar Református Lelkigondozói Szolgálat tevékenységét mutatja be, Csűry István püspök tavaly októberi, németországi látogatása apropóján. 

A Partiumi Keresztény Egyetemen végzett zenetanárok, valamint az általuk vezetett kórusok, és a jelenlegi zenepedagógiai szakos hallgatók székelyudvarhelyi találkozójáról Orosz Otília Valéria számol be.  
A Mozaik-oldalon az Ajánló rovat a Kálvincsillag magazin királyhágómelléki témáira hívja fel a figyelmet, míg Pelok Gabriella a pátensharc egyik vezéralakjára: Balogh Péterre emlékezik. 

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja megrendelhető és megvásárolható a lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió