Segítség a világhálón

2011. február 14., hétfő

 

Skype-os lelkigondozói képzést indít Református Missziói Központ és a Gyökössy Intézet. A 40 órás képzésre Kárpát-medencei református önkéntesek jelentkezését várják a szervezők.

Ismét Skype-os lelkigondozói képzést indít Református Missziói Központ és a Gyökössy Intézet. A 40 órás képzésre Kárpát-medencei református önkéntesek jelentkezését várják a szervezők. Bár a szakmai előképzettség nem fontos, előny a felsőfokú végzettség, a megfelelő önismeret, valamint elvárás az empátia, a türelem, a hatékony kommunikációs képesség és a segítői attitűd.

altA skype-os lelkigondozói képzés február 28-án, hétfőn indul Budapesten, de nem csak fővárosiak, hanem vidékiek és határon túl élő magyar reformátusok jelentkezését is szívesen fogadják. A szervezők írásos gyülekezeti lelkészi ajánlást kérnek a leendő önkéntesektől. A jelentkezés technikai feltétele otthoni internetes (skype-os) kapcsolat.

A református online lelkisegély szolgálat az a hely, ahol a kliens leteheti terheit, akár az ismeretlenségbe burkolózva elmondhatja gondjait. Az önkéntes skype-os lelkigondozók feladata, hogy együttérzéssel, szerető odafigyeléssel meghallgassák a hozzájuk fordulókat és segítsenek nehézségeik megoldásában.

A 40 órás képzésen (6 alkalom) a hallgatók megtanulhatják – többek között – a segítő beszélgetés alapjait, a személyiségfejlődéshez szükséges önismereti gyakorlaton vesznek részt és internetes (skype-os) alapképzést is kapnak. A képzéshez önkéntes hozzájárulást elfogadnak a résztvevőktől, amely alkalmanként ezer forint.

Az önkéntes skype-os lelkigondozókat a képzés végén két éves önkéntes szolgálatra kérik fel. A szolgálat havonta maximum 3-4 alkalom. Időtartama 21 óra és 01 óra között.

Az önkéntes szolgálatot végzők szakmai és támogató segítséget kapnak munkájukhoz.

Jelentkezni lehet: dr.revesz.aniko@freemail.hu
Honlap: www.skype-lelkigondozas1.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió