„3 az 1-ben” - Kárpát-medencei Református Egyetemi Gyülekezetek Tavaszi Találkozója

2011. február 28., hétfő

A március 4-től 6-ig, péntektől vasárnapig tartó eseményre közel száz egyetemistát várnak Veszprémbe az ország több egyetemi városából és a határon túlról is.

A március 4-től 6-ig, péntektől vasárnapig tartó eseményre közel száz egyetemistát várnak Veszprémbe az ország több egyetemi városából és a határon túlról is. Olyan fiatalok jelentkezését várják, akik egyetemi gyülekezetek tagjai, de olyanokét is, akiknek nincs lehetőségük keresztény közösségekbe járni.

alt"A találkozó címe „3 az 1-ben”, hiszen a három hétvégi nap alatt három különböző témát dolgozunk fel: Isten szeret, szabaddá tesz és békességet ad. E három téma pedig Urunkban való hit által válik valósággá, vagyis a három érzést egy helyen, Isten jelenlétében találhatjuk meg" - olvasható a rendezvény honlapunkhoz eljuttatott felhívásában.

A rendezvény célja, hogy az egyetemi gyülekezetek tagjai és a magyar református fiatalság gazdag programokkal eltöltsön együtt egy hétvégét. Az ismerkedésen kívül szeretnék a résztvevőket közelebb vinni Krisztushoz is.

A találkozó fő helyszíne a Pannon Egyetem konferenciaterme lesz, ahol a közös programokon, áhítatokon kívül folyamatosan lehetőség nyílik könyvek, ajándéktárgyak és ékszerek vásárlására. A teaház szünet nélkül várja elfáradt vagy éppen csak egy kis csendes beszélgetésre, pihenésre vágyó vendégeit. A dicsőítő sarokban pedig mindenki kiélheti zenészképességeit.

A résztvevők a balatonfüredi Siloám-házban és a veszprémi kollégiumokban szállnak meg, ahol a szervezők fognak segédkezni. A reggeli a szállásokon lesz, ebédelni és vacsorázni pedig Veszprém egyik hangulatos éttermében fognak a résztvevők.

A programok pénteken 18.00 órakor kezdődnek. A köszöntő, Steinbach József püspök áhítata és a vacsora után esti sétát lehet tenni a városban, továbbá az ún. csendséta során az Erzsébet sétányon mécsesekkel megvilágított állomásokon lehet végigmenni.

Szombaton 9.00 órakor kezdődik Szakács Előd kolozsvári egyetemi lelkész áhítata, ami után Zsengellér József Ószövetségi előadása következik. A délelőtti csoportbeszélgetéseken a szabadság témáját közösen, egymást megismerve járják körül. Délután városnézésre kerül sor kisebb csoportokban, ahol lehetőség nyílik meglátogatni Veszprém nevezetességeit és egy-két kiállítást. A vacsora után Huszár Pál tart előadást, majd az esti áhítatot követően többféle program közül választhatnak a fiatalok. Lesz táncház, 4 érzék színház és teaház is.

A vasárnapi Istentisztelet és ebéd Balatonfüreden lesz. Akinek nem kell hazasietnie, csatlakozhat a délutáni kirándulásra a Balaton körül.

A találkozó kísérőprogramjaként a Bibliai Parafrázisíró Pályázatra beérkezett műveket lehet megtekinteni a konferenciateremben. A nyertes a nyári táborban való részvétellel lesz gazdagabb. A pályázatról további részletek a http://3in1tavaszitalalkozo.netpositive.hu/palyazat.php címen olvashatók.

Jelentkezni a területileg illetékes egyetemi lelkészeknél lehet, Dunántúlról pedig Török Ágnes veszprémi egyetemi lelkésznél az egyetemilelkesz@gmail.com címen. További információk a http://3in1tavaszitalalkozo.netpositive.hu oldalon olvashatók, ahol regisztrálás után képeket is lehet feltölteni, kiscsoportos beszélgetésekre lehet jelentkezni és lehetőség van a fórumon ismerkedni is.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió