A Reformátusok Lapja március 22-i száma online is megjelenik

2020. március 22., vasárnap, Országszerte

Mit érdemes tudni a koronavírus-járványról? Hogyan lehet védekezni a fertőzés ellen? Milyen kihívások elé állította egyházunkat a múlt héten kihirdetett veszélyhelyzet? Minderről részletesen beszámolunk a Reformátusok Lapja 2020. március 22-i, nyomtatásban és online is megjelenő számában.

Magyarországra is megérkezett a koronavírus-járvány, fokozatosan egyre szigorúbb intézkedéseket vezetnek be. Mi ez a vírus, ami miatt lezárták az országhatárokat? Milyen új kihívásokkal kell szembenéznie egyházunknak? E heti számunkban összefoglaljuk az elmúlt két hét eseményeit és a legfontosabb tudnivalókat, Bedekovics Péter református református lelkész pedig egyenesen a karanténból jelentkezik.

A bajtársiasság és az emberségesség fontosságát hangsúlyozza ebben a helyzetben Velkey György. A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója tanácsot ad, hogyan kerüljük el a betegséget, de azt is elárulja, hogyan segíthetjük az egészségügyben dolgozók munkáját. Közöttük szolgál Gál Judit, debreceni kórházlelkész is, akit szintén tapasztalatairól kérdeztünk.

Több szeretetre és odafigyelésre lesz szükség a következő időkben – mondja Bogárdi Szabó István. A Zsinat lelkészi elnöke azután nyilatkozott lapunknak, hogy elnöktársával egyetértésben közleményben kért mindenkit, a veszélyhelyzet elmúltáig ne tartsanak semmilyen egyházi rendezvényt, istentiszteleteket se. 

Online is megjelenünk

A Reformátusok Lapja március 22-i számában is megtalálják a megszokott és kedvelt rovatokat, lelki írásokat, igemagyarázatokat. Az újság előfizethető a Reformátusok Lapja Kiadóhivatalában: 1113 Budapest, Tas vezér utca 13., +36 1 217 6809, kiado@reflap.hu

Amíg a nyomdai és a postai szolgáltatások működnek, előfizetőink kézhez kapják az újságot. Azok, akik a gyülekezetekben, a vasárnapi istentiszteletek után szokták megvásárolni lapunkat, az interneten olvashatják a Reformátusok Lapját. Ugyanis tekintettel a veszélyhelyzetre elérhetővé tettük digitális archívumunkat, amin már az aktuális számunk is lapozgathatóvá vált.

A Reformátusok Lapja digitális változatát itt böngészhetik.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.