El nem mondott történetek a reformáció korából

2019. november 22., péntek, Sárospatak

Balogh Judit történész, egyetemi tanár előadásával folytatódik a Kollégiumi Esték sorozata a Sárospataki Református Teológiai Akadémián 2019. november 22-én, pénteken este 18 órától.

A reformációval kapcsolatosan léteznek olyan történetek, amik mind az európai, mind a magyar történelemben ismertek, évről évre felidézzük őket. A levéltárak azonban számos olyan, izgalmas vagy megható történetet is őriznek a református egyház kialakulásának századaiból, amik szintén méltók arra, hogy megismerjük és tovább is adjuk. Nehézségek között kitartó, a templomot újra és újra megépítő hűséges közösségek, férjeik protestánssá válásában főszerepet játszó erős asszonyok idéződnek fel az előadás során, hogy segítsenek birtokba vennünk saját protestáns örökségünket.

Az előadó 30 éve foglalkozik a 16-17. század társadalmának és egyházának kutatásával, társadalomtörténészként a reformáció folyamatát az emberi történeteken keresztül vizsgálja és mutatja be.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.