Segítség az adventi, karácsonyi gyülekezeti énekléshez

2019. október 31., csütörtök

Az egyházzenei aloldalunkon elérhető összeállítás az új énekeskönyv adventi-karácsonyi dallamait tartalmazza hangszeres kíséretekkel együtt, valamint mostani dicséreteink többszólamú feldolgozásait, számos esetben meghallgatható hangfelvételekkel illusztrálva.

„Október vége felé hitoktatók, lelkészek, kántorok már biztosan tervezgetik, milyen énekekkel készüljenek, mit tanítsanak az adventi és karácsonyi ünnepekre készülve. Egyházzenei aloldalunkon immár közvetlenül is elérhető az az összeállítás, melynek segítségével az új énekeskönyv dallamai, hangszeres kíséretekkel együtt, valamint mostani dicséreteink többszólamú feldolgozásai változatos összeállításban hozzáférhetők, letölthetők, számos esetben meghallgatható hangfelvételekkel illusztrálva" – tájékoztatott Bódiss Tamás, a Zsinati Hivatal egyházzenei csoportjának vezetője.

Adventi-karácsonyi énekek az új énekeskönyvből

Énekeskönyvi dicséretekhez kapcsolódó többszólamú feldolgozások, kórusművek

Egyéb advent-karácsonyi énekek

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.