A Reformátusok Lapja e heti számából

2019. október 27., vasárnap, Országszerte

Vajon azt hirdetjük-e, amit Isten az ő egyházára bízott? Mi a túlélés záloga? Hogyan tehetünk azért, hogy a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából felszínre került dolgok ne merüljenek feledésbe? A Reformátusok Lapja október 27-i számából megtudhatjuk a válaszokat.

A hetente rendszeresen olvasható elmélkedések és igemagyarázatok mellett a Reformátusok Lapja 2019. október 27-i számának vezércikkében Szetey Szabolcs, a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának intézetvezető docense a reformáció és az igehirdetés tisztaságának kapcsolatáról osztja meg gondolatait.

Szabó Elődöt, a Kálvin Kutatóintézet megbízott vezetőjét arról kérdezzük, lehet-e még újat megtudni Kálvin Jánosról. Balogh Judit egyháztörténésszel arról beszélgetünk, hogy a reformáció legszebb történeteit talán még nem is ismerjük.

Ellátogatunk a Magyarországi Református Nőszövetség éves konferenciájára is, amelyen átadták a Zsindelyné Tüdős Klára-díjat. Meglátogatjuk az épülő tatai gyülekezetet, Nyírtéten pedig megnéztük a hagyománytisztelő megújulás elvét követve felújított Árpád-kori templomot.

Az újság előfizethető a Reformátusok Lapja Kiadóhivatalában: 1113 Budapest, Tas vezér utca 13., +36 1 217 6809, kiado@reflap.hu

Istent keresem

2Móz 17

„Miért perlekedtek velem? Miért kísértitek az Urat?” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink