Egy úton

2019. szeptember 21., szombat, Pestszentimre

Közösségi és családi napot tartanak Pestszentimrén. Budapest XVIII. kerületének különböző egyházai és gyülekezetei által szervezett programnak idén is a pestszentimrei Sportkastély ad otthont szeptember 21-én 9 és 14 óra között.

A kerület felekezetei az immár hagyománnyá váló rendezvény programját együtt állították össze. A közösségi és családi nap 9 órától várja az érdeklődőket és belépő nélkül, ingyenesen látogatható 14 óráig.

9-14 óra között a parkolóban Bibliai Családi Park lesz ügyességi-, népi és társasjátékokkal, ugrálóvárral és foglalkoztatókkal. Emellett a parkoló Egészség Exponak is helyet ad. Több sátorból álló interaktív kiállítás keretében mutatják be az egészséges életmód nyolc egyszerű alappillérét. A program keretében a látogatók vérnyomás-, BMI-, testzsír-, levegő-csúcsáramlás méréseken vesznek részt.

Ezzel párhuzamosan idén is a Sportkastély melletti területen lesz a Habán udvar. Korhű ruházatban sütnek-főznek a habán hagyományőrző társaság tagjai. Az ide látogató gyerekek és felnőttek kipróbálhatják a kézi malmot, a kisszekeret, gyönyörködhetnek a habán edényekben. A könyves stand a Kálvin, a Luther és a Harmat Kiadó könyveivel várja az érdeklődőket.

9:30 és 11:00 között az épület nagyszínpadán Hogyan fejlődik egy közösség? Természetesen! címmel Süvegesné Rudan Margit és Süveges Gergő előadását tekintheti meg. 11:30 és 13:00 között pedig Pécsi Rita (neveléskutató), Gyafi (jazz gitáros), Pintér Béla (énekes), Süveges Gergő (műsorvezető) vallomásai hangzanak el az Istennel való kapcsolatukról. A missziós istentisztelet Végh Tamás református lelkész igehirdetésével zárul.

A rendezvény a kerületi egyházközségek szervezésében és felajánlásából, valamint az önkormányzat anyagi támogatásával valósul meg.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.