Villámárvíz, gyors segítség

2019. június 21., péntek

A hirtelen lezúduló csapadék miatt villámárvíz károsította több család otthonát és ingóságait a Heves megyei Nagyvisnyón. A Magyar Református Szeretetszolgálat elsődleges feladatai közé tartozik a természeti katasztrófák idején nyújtott segítség, ezért a villámárvíz hírét hallva a szervezet önkéntesei és munkatársai azonnal útnak indultak, hogy támogatni tudják a károsultakat.

Folyóként hömpölygött a megáradt patak Nagyvisnyón. A közel ezer fős településen több házat és pincét is elöntött a víz, hatalmas károkat hagyva maga után. A Magyar Református Szeretetszolgálat azonnali segítségnyújtásként ötven tartós élelmiszercsomagot, negyven flakon tisztítószert, ruhaadományt, valamint ágyakat és háztartási berendezéseket biztosított a károsultaknak.

A Nagyvisnyói Református Egyházközség lelkipásztora, Deliné Horkay Márta elmondta: szinte hihetetlen számára megtapasztalni, hogy a hír hallatán azonnal keresték a Szeretetszolgálat munkatársai, hogy miben segíthetnek az árvízkárosultak számára. Kérte, hogy hordozzuk imádságban a falu lakóit, hiszen nehéz helyzetbe sodorta őket a természeti katasztrófa.

Az elmúlt időszakban sajnos nem ez volt az egyedüli eset, amikor a hirtelen esőzések villámáradáshoz vezettek. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Dédestapolcsányt május végén öntötte el Bán-patak, és hiába csak egy napig tartott az áradás, hatalmas károkat hagyott maga után. A Magyar Református Szeretetszolgálat itt is élelmiszercsomagokkal, tisztítószerekkel, műszaki cikkekkel támogatta a károsultakat, valamint szivattyúkkal segítették a mentési munkát.

A következő napokban, a száradást követően Nagyvisnyón nagy mennyiségű tisztítószerre és festékre lesz szükség, így a Szeretetszolgálat arra kéri a segítő szándékú embereket, hogy kiemeltképp ezen adományokkal támogassák bajba jutott embertársaikat. Az adományok célba juttatásával kapcsolatban Horváthné Sebestyén Mártát kereshetik a sebestyen.marta@jobbadni.hu e-mail címen, vagy a 06 30 196 5374-es telefonszámon.

jobbadni.hu, fotó: Neményi Márton

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió