Idén is útnak indult a Bárka

2019. június 19., szerda

Több mint 1600 gyermek táborozhat idén a Magyar Református Egyház Bárka táboraiban – hangzott el Balatonszárszón, a megújult SDG Családi Hotel és Konferenciaközpont avatásán szerdán.

Tavaly nyáron indult a Magyarországi Református Egyház nagyszabású esélyteremtési programja. 2018-tól kezdődően nyaranta 2021-ig összesen közel 7000 gyermek táborozhat teljesen ingyenesen Balatonszárszón és Balatonfenyvesen. A 800 millió forintos támogatási összeg 1-11. osztályos, hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű, főleg református fenntartású köznevelési-, tanoda- és nevelőszülői hálózatban nevelkedő gyermekek táborozását teszi lehetővé. Idén megújul a gyerekek táboroztatásának helyszínén az SDG Családi Hotel és Konferencia-központ is. Szerdán Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, valamint Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke bejárták a felújítás utolsó fázisába lépő, modernizált épületet, valamint az új játszóteret, és ünnepélyesen megnyitották az idei Bárka táborokat. 

Illés Boglárka beszédében hangsúlyozta, mind a táborozóknak, mind a szakmai vezetőknek életre szóló élmény lesz a Bárka tábor. A táborokban a gyerekek Istenhez vezető iránytűt is kapnak, amelyet, ha megőriznek egy életen keresztül lehet segítség a számukra, „a bárkához horgony is kell, itt olyan horgonyt tudnak megszerezni, ami erősíti a lelküket” – fogalmazott helyettes államtitkár. Illés Boglárka köszönetet mondott elsősorban a Magyarországi Református Egyháznak, valamint minden segítőnek, aki hozzájárult a Bárka táborok megvalósításához.

Steinbach József püspök beszédében rámutatott, hogy mind a táborok, mind a balatonszárszói szálláshely alapvetően abban különbözik az egyéb fenntartásban működő helyszínektől, hogy a keresztyén értékrend itt a mindennapi működtetésben is hangsúlyosan megmutatkozik, útravalóul szolgálva az üdülésen túli időre. A dunántúli püspök elmondta, a jelentkezők száma jól mutatja a táborok sikerességét, „tavaly 1 532 gyermek tartott velünk, idén legalább 1 600 lakója lesz a Bárkának” – emelte ki Steinbach József.

A szerdai megnyitóról szóló tudosításunkat később olvashatják oldalunkon.

fotó: MTI/Varga György

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.