Még több segítség a rászorulóknak

2019. május 27., hétfő

Korszerű logisztikai központot hoz létre Ebesen a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ), hogy a jövőben még magasabb szintre emelhesse szociális és humanitárius szolgáltatásainak színvonalát.

Május 15-én rakták le az ebesi raktárépület alapkövét

„Szorosabbra fonjuk a már meglévő támogató hálónkat, mellyel a hátrányos helyzetű térségek, közösségek és személyek elérését biztosítjuk – nyilatkozta a fejlesztésről Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese. Az MRSZ szociális fejlesztési és adománykoordinációs vezetője elmondta: „a projekt egy folyamat kezdete, amelynek keretében – reményeink szerint – országszerte egyre több helyszínen, a szükséghez minél közelebb lesz lehetőleg a segítségnyújtásra". 

650 millió forint európai uniós és kormányzati támogatással országos logisztikai központként szolgáló, 1000 négyzetméter alapterületű raktárt alakít ki a Szeretetszolgálat Ebesen. A geléneri raktár pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye rászorulóit tudja gyorsabban és hatékonyabban elérni és ellátni. További három településen, Szentesen, Alsóörsön és Pécs-Kertvárosban adománykoordinációs pontokat alakítanak ki. A logisztikai tevékenység fejlesztése mellett a gépjárműpark is bővül.

Az infrastruktúra kialakítása csak eszköz, melyhez nélkülözhetetlen, hogy elősegítsük a helyi református gyülekezeti körből kiinduló önkéntes segítő csoportok kialakulását, illetve támogassuk a már meglévő közösségeket, melyekkel együttműködve a Szeretetszolgálat hatékonyabban tud célzott és hatásos támogatást nyújtani" – hangsúlyozta Lutár Balázs.

A Magyar Református Szeretetszolgálat az adományozástól a térségfejlesztésen át a katasztrófahelyzetekben történő segítségnyújtásig számos területen nyújt támogatást, így például a tavalyi advent során mintegy 100 tonna élelmiszert osztott szét rászorulók között, míg közel 11 000 gyermek arcára varázsolt mosolyt a Nyilas Misi Pakkok segítségével. Az alapítvány a jövőben még magasabb szintre kívánja emelni szociális és humanitárius szolgáltatásainak színvonalát, így két korszerű logisztikai központot hoz létre, valamint három ingatlanfejlesztést hajt végre 2020. március 31-ig bezárólag „A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány infrastrukturális fejlesztése” (EFOP-2.2.15-16-2017-00014) projekt keretében.

jobbadni.hu, fotó: Vargosz

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.