Gyülekezeti házat szenteltek Székesfehérváron

2019. május 26., vasárnap

Hálaadó istentiszteletet követően Steinbach József püspök szentelte fel a Székesfehérvári Református Egyházközség Budai úti temploma mellett felépült gyülekezeti házat és parókiát múlt vasárnap.

„Amikor kilépünk a templom falai közül a világba, akkor vizsgázunk. Látszik-e rajutunk az Urunktól kapott reményteliség?" – tette fel a kérdést igehirdetésében Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke. Mint mondta, akinek bizonyossága van, hogy örök élete van az tud ebben a földi világban is bővelkedni, értelmesebben, tartalmasabban, lassabban élni. „Ott, ahol éppen vagy, ahová helyezett az Isten, abban a hivatásban, a hétköznapokban kell bizonyságot tenni a bővelkedésünkről, Jézus Krisztus gazdagságáról."

„Az a közösség, amely építkezik, annak szilárd jövőképe is van. Ez a gyülekezet pedig bizonyította, hogy van jövőképe" – tette hozzá Huszár Pál, a Dunántúli Református Egyházkerület főgondnoka, a Magyar Református Egyház Zsinatának világi elnöke.

Másfél esztendeje, 2017. szeptember 24-én tették le a Budai úti református templom gyülekezeti házának és parókiájának alapkövét. A három ütemben, összesen 152 millió forintból megvalósult beruházás keretében felépült a közösség új gyülekezeti háza és a parókia, valamint több mint hetven autó számára alkalmas parkolót alakítottak ki, új kerítést építettek és megújult a templomkert is.

Az ünnepségről részletes tudósítást olvashatnak a Dunántúli Református Egyházkerület honlapján.

Forrás: refdunantul.hu, fotó: Simon Erika

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió