Ülésezik a Zsinat

2019. április 10., szerda, Budapest

Szerda délelőtt 10 órakor kezdődik a Magyarországi Református Egyház XIV. zsinati ciklusának tizenharmadik ülése.

A tanácskozás Szenn Péter horvátországi püspök áhítatával veszi kezdetét, majd törvényalkotó munkával folytatódik. A zsinati tagok tárgyalják többek között az egyház választójogi, missziói, köznevelési és felsőoktatásról szóló törvényének módosítását.

Hagyományosan a tavaszi ülésszakon döntenek a zsinati alapítású lelkészi, diakóniai és pedagógiai díjakról, így szerdán kiderül, ki kapja idén a Dobos Károlyról, Kiss Ferencről, Juhász Zsófiáról, Makkai Sándorról és Imre Sándorról elnevezett kitüntetéseket.

Beszámol az elmúlt időszakban végzett munkájáról a Protestáns Tábori Püspökség és az új énekeskönyvet előkészítő bizottság, ahogy az is kiderül, hol tart a május 18-i Egységnap és a nyári Csillagpont református ifjúsági találkozó szervezése, valamint a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlásra buzdító kampányról is tájékozódnak a zsinati tagok.

Az ülésszak eseményeiről, döntéseiről részletesen beszámolunk honlapunkon és Facebook-oldalunkon. Tartsanak velünk!

reformatus.hu, fotó: Sebestyén László

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.