A gondolkodás szabadsága - könyvbemutató Budapesten

2018. december 12., szerda, Budapest

Könyvbemutatóra hívja a Kálvin Kiadó az érdeklődőket a budapesti Bibliamúzeumba 2018. december 12-én öt órára. Marilynne Robinson A gondolkodás szabadsága - Kálvinista tűnődések című könyvét Bogárdi Szabó István püspök és Visky András író mutatják be.

Marilynne Robinson amerikai írót a magyar olvasók elsősorban Pulitzer-díjas, itthon is sikeres regénye, a Gilead alapján  ismerhetik. Ebben a kötetben esszék formájában adja tovább szellemi-eszmei, keresztyén-kálvinista hagyományát. 

A gondolkodás szabadsága - Kálvinista tűnődések című új könyvében így ír: 

„...nem ahhoz az iskolához tartozom, amely szerint a hit szilárdságát a tantételekhez való igazodás határozza meg. Éppen ellenkezőleg, meg vagyok győződve arról, hogy az Istenbe vetett hit felszabadítja a gondolkodást, mert a gondolkodás folyamatos okulás Isten dolgairól. (...) Némelyek szemében paradoxonnak tűnhet a szellemileg nyitott vallásos hit. Ellentmondásnak tarthatják ezt a vallás ellenzői, ahogyan láthatólag számos követője is. (...) Kálvin a mindenséget olyan iskolának mondta, ahol tanulunk. Én ezt mélyen igaznak érzem. (...)

Robinson új könyvét az érdeklődők számára Bogárdi Szabó István püspök és Visky András mutatják majd be 2018. december 12-én öt órakor a budapesti Bibliamúzeumban (1092 Budapest, Ráday u. 28.). 

A kiadvány a helyszínen kedvezménnyel megvásárolható lesz a Bibliás Könyvesboltban.

További információ az alkalom Facebook-eseményében olvasható

Az esemény plakátja jobbra, a kapcsolódó letöltések menüpont alatt megtalálható. 

 

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió