Ismerkedjenek meg a megújuló Reformátusok Lapjával!

2018. október 25., csütörtök

Januártól megújul a Reformátusok Lapja, a változásra készülve pedig szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani az újság október 28-i, most vasárnapi számát, melynek mellékleteként találják az átalakuló lap próbaszámát.

„Néha már fáraszt a harsány és önmagát reklámozó tevékenység, mert nem erre van szükség, hanem arra, hogy mindenki a maga helyén, a maga feladatai között legyen hűséges: hirdesse és élje az evangéliumot, miközben kapcsolatban marad testvéreivel” – ezekkel a gondolatokkal indította az idei esztendőt Steinbach József dunántúli püspök. Tíz hónappal később pedig azt láthatjuk, hogy e gondolatokhoz hűen hatalmas feladatra vállalkozott egyházunk hetilapjának szerkesztősége: örömmel számolunk be arról, hogy januártól megújul a Reformátusok Lapja – egyházunk aktualitásairól és a gyülekezetink mindennapjairól a jövőben színes, friss és magazinos formában olvashatnak.

2019-től az újság harminckét színes oldalon jelentkezik a szeretett igemagyarázatok és lelki írások mellett az egyház, a gyülekezetek életét bemutató riportokkal, kulturális szemlével, publicisztikákkal – külső megjelenésben kapcsolódva egyházunk tavaly elfogadott, hivatalos arculatához.

A változásra készülve szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani a Reformátusok Lapja október 28-i számát, melyhez mellékletként, ajándékba küldjük a megújuló újság próbaszámát. Ebben beszámolunk a leégett nagydobronyi óvoda aktuális helyzetéről, bemutatjuk a gömörhorkai református gyülekezetet és Philip Yancey íróval is beszélgetünk.

„A református kegyesség olvasó kegyesség. Hírt ugyan bárki, bármilyen forrásból szerezhet, bőven buzognak, mi több, elárasztanak minket az életünk dolgai. De a jó hír felé, az evangéliumhoz leginkább a magunk hitbeli meggyőződése és reménysége igazít oda. S ha könnyebben felismerhetők jelek, mert a formájukat könnyebben fogja be a szemünk, mert a szerkezet jobban alkalmazkodik felfogóképességünkhöz, az önmagában is jel, jele a közös lelkület készségének, a református közösség közlő ihletének” – olvasható Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke beköszönő írásában.

Meggyőződésünk, hogy a „semper reformanda” igazsága az egyházi sajtóra is vonatkozik. A hagyományok tiszteletben tartásával időről időre alkalmazkodni kell a szinte követhetetlenül gyorsan változó világhoz – éppen azért, hogy az immár kétezer éve változatlan üzenetet minél szélesebb közönséghez juttathassuk el. Olyanokhoz is, akik már nem kötődnek az egyházhoz, mert számukra a reformátusság legfeljebb gyengülő családi hagyomány. Egy korszerű újság bemutatja nekik az egyház sokszínűségét, életerejét, miközben nem hallgatja el a problémákat sem.

Azok sem fognak azonban csalódni, akik régóta hűségesek a laphoz, és akiknek fontos a hit és az egyház. Ők ugyanúgy megtalálják a régóta kedvelt tartalmakat, szerzőket, miközben az oldalszám bővülése meggyőződésünk szerint nekik is számos érdekességet tartogat.

Reméljük, az új lap az olvasóknak is annyi örömet okoz majd, mint amennyit nekünk adott az összeállítása során.

A próbaszámmal kapcsolatos észrevételeket a visszajelzes@reflap.hu e-mail címre várjuk, ha pedig elnyerte tetszésüket, a jövő évi lapokat a kiado@reflap.hu e-mail címen rendelhetik meg.

Kommunikációs Szolgálat

fotó: Szarvas László

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.