A CEC részvétét fejezte ki görög tűzvész kapcsán

2018. július 31., kedd

Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) levélben fordult a Görög Ortodox Egyház mellett a helyi reformátusokhoz is, részvétét fejezve ki a pusztító tűzvészben elhunyt vagy megsérült áldozatok családtagjainak.

A CEC ezzel a görög nép fájdalmában és gyászában is osztozni kíván, amelyik a halálos és pusztító erdőtüzekkel kényszerült szembenézni az Attikai-félszigeten. A katasztrófa okozta fájdalom súlyos, egész közösségek vesztek el, világszerte gyászolnak az áldozatok családjai és barátai.

„Csatlakozunk a vallásos emberek áldozatokért – gyermekekért, szülőkért és idősekért – mondott kitartó imádságaihoz szerte a világon, illetve mindazokért, akik megsebesültek, vagy még mindig eltűntként vannak nyilvántartva. Minden embert, akit súlyos veszteség ért, Isten kegyelmébe ajánlunk.

 

Ezzel a tragédiával Görögország ismét az emberiséget és a bolygónkat fenyegető veszedelmek célkeresztjébe került. A globális felmelegedés miatt egyre súlyosabb erdőtüzek a környezetet sújtó bűn és az ember okozta katasztrofális méretű klímaváltozással szembeni érdektelenség melléktermékei."

A tragédia terhét csak növelik a görög társadalmat sújtó megszorító intézkedések, amik a tűzoltókat és a mentőegységeket is hátrányosan érintik. A CEC nyilvánosan közzétett levelében arról biztosította tagegyházait és annak tagjait, hogy Európa egyházai ezekben a sötét napokban is a tragédia sújtotta közösségekkel maradnak és szolidaritásuk töretlen.

Külügyi Iroda

Forrás: www.ceceurope.org

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.