„Még jobb adni” – Konzorciumban a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvánnyal

Projekt kezdete és vége: 2018.01.01-2020.12.31

Támogatás összege: 50 000 000 Ft

Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház

Támogatási intenzitás: 100%

Pályázati Iroda feladatai: pályázatírás, projektmenedzsment

 

Fő céljaink:

  1. Adományozási hajlandóság növelése, adományozási kultúra fejlesztése a támogatásra képes gyülekezetekben
  2. Támogatott közösségek erősítése a közösségfejlesztés eszközeivel, ezáltal a szegénység tovább örökítésének csökkentése

Tevékenységek:

- A professzionális adományszervezés és adományosztás fejlesztése, hátrányos helyzet célcsoport és potenciális adományozó összekötése, célzott, igényeknek megfelelő adományok célcsoporthoz való eljuttatása önkéntes munka keretén belül.

-Adományozók és támogatottak képzése, egymást erősítő, hosszú távon is életminőséget javító adományozási kultúra kialakítása - jól segítés kialakítása gyülekezeti szinten

-Közösségfejlesztési folyamat megvalósítása 4 LHH településen (Szatmárcseke, Nagyszekeres, Jánd, Dencsháza)

-Az országos támogatási rendszer hatékony kialakításához szükséges informatikai háttér kialakítása, elsősorban a közösségi média eszközeivel, kapcsolatrendszer kialakításának elősegítésével, adományok követhetőségének kialakításával.

-Adományozási kultúra fejlesztése, jó gyakorlatok elterjesztése

A program több, egymásra épülő tevékenységből áll. Egy olyan honlapot kívánunk létrehozni és üzemeltetnim amely interaktív online felületet teremt az egymást támogató, adományozó közösségek számára, illetve a felajánlott és a fogadott adományok átlátható, visszakereshető cseréjére. Az adományozott települési körbe bevont közösségekben intenzív közösségfejlesztést valósítunk meg, majd a jó gyakorlatokat az ország több pontján adaptálhatóvá tesszük. A honlap beindítása és üzemeltetése mellett az adományozás jó gyakorlatainak oktatása, a fogadók és adományozók számára megvalósított képzések és workshopok szervezése is a projekt elmaradhatatlan részét képezik.

Indikátorok:

  • A tréningben, programon legalább 3 alkalommal megjelenő célcsoporthoz tarozó személyek száma: 60 fő
  • A projekt keretében megvalósuló, legalább 10 fő részvételével lezajlott (közösségfejlesztő) összejövetel: 10 alkalom
  • Szervezetfejlesztési tevékenységek száma: 1 alkalom

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.