Zenével az egyház jövőjéért

2018. június 05., kedd

Koncertsorozatot indítottak fiatal lelkészek a református egyház jövőjéért. Az első zenei alkalmat Nyírábrányban tartották május 26-án, szombat délután. A kezdeményezés célja, hogy a lelkipásztorok szolgálatukkal az adott gyülekezeteket úgy segítsék, hogy közben a közösség tagjai is tesznek a saját jövőjükért.

„Sőt, ezenkívül a gyülekezetek kiválasztották őt útitársunknak is ebben az adománygyűjtésben, amelyben szolgálunk, magának az Úrnak a dicsőségére és a mi készségünk megmutatására.” (2Kor 8,19) Ez az ige vezérelte a három fiatal lelkipásztort, amikor egy beszélgetés alkalmával megszületett a koncertsorozat ötlete. Repelik Zsuzsanna Eszter, a Nyírségi Református Egyházmegye missziói lelkipásztora, Peleskey Miklós, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem beosztott lelkipásztora és Komor Csaba, a Nyírábrányi Református Egyházközség lelkipásztora látva és ismerve sok gyülekezet helyzetét, elhatározta, hogy a maguk eszközeivel és lehetőségeivel segítenek azokon a közösségeken, amelyekhez a szolgálatuk köti őket.

Az első koncertnek a Nyírábrányi Református Egyházközség adott otthont. Az alkalmon zongora, gitár és énekhang csendült fel. Komolyzenei, énekeskönyvi és ifjúsági dalok is megszólaltak a nyolcvan éves templom falai között. A zenei blokkokat igeolvasás kötötte össze, segítve a lelki elmélyülést. A koncert bizonyos részeibe a gyülekezet maga is bekapcsolódott énekszóval. Az alkalom bevételét a kis közösség a templom felújítására fordítja.

A tervek szerint a koncertsorozat folytatódik, több egyházmegye több gyülekezetében tartanának hasonló zenei alkalmat a fiatal lelkipásztorok, akik az Úrban bízva, erejétől mindig megújulva remélik, hogy szolgálatukon áldás lesz, és gyümölcse beérik a Református Egyház jövőjéért.    

Komorné Csernáth Erzsébet

Forrás: ttre.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.