A reformáció rejtett kincsei a Budai Várban

2018. május 30., szerda, Budapest

Ingyenes tematikus sétát szervez a Reformáció Emlékbizottság május 30-án, szerdán a Budai Várnegyedbe, amelyen a résztvevők megismerkedhetnek a reformáció rejtett építészeti és történeti kincseivel.

A Budai Várnegyed bővelkedik reformáció korabeli emlékekben és a későbbi korszakok protestantizmushoz köthető helyszíneiben, ugyanakkor gyalog is könnyedén bejárható, így ideális helyszín a sétához. 

A résztvevők megtudhatják például, hogy hol terjesztették először Magyarországon Luther Márton tanait, hol volt a török idők alatt közös protestáns-katolikus templom, vagy éppen milyen titkokat rejt a Magyar Nemzeti Levéltár Bécsikapu téri épülete.

A sétát Millisits Máté művészet- és művelődéstörténész vezeti, olyan izgalmas várostörténeti könyvek és tanulmányok társszerzője, mint a Budavári Séták, vagy a Reformátusok Budapesten. 

A séta érdekessége, hogy egy interaktív térkép segítségével virtuálisan is bejárható lesz az útvonal, így bárki megismerkedhet a Budai Vár protestáns arcával és reformáció korabeli történeteivel.

Bár a részvétel díjtalan, a limitált vendégszám miatt regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tehetnek meg. 

Részletek az esemény facebook oldalán.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió