Köszönjük az aláírásokat!

2018. április 11., szerda

Köszönetét fejezte ki a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezésben résztvevők támogatásáért a Generális Konvent elnöksége, a Kárpát-medencei református püspökök és főgondnokok testülete.

Kedves Testvéreink!

Köszönjük minden magyarországi és külhoni magyar, valamint külföldi testvérünknek, hogy támogatták a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést. A Kárpát-medencei reformátusságot érintő területekről Magyarországon mintegy 570 ezren, Romániában 303 ezren, Szlovákiában csaknem 58 ezren, Horvátországban 19 ezren, Szlovéniában 7 ezren írták alá a nyilatkozatot.  A Minority SafePacket a Generális Konvent elnöksége, a Kárpát-medencei református egyházak tanácskozó testülete is támogatta, és arra kért minden magyart, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez.

A Generális Konvent elnöksége ezúton is köszöni, hogy több százezren kiálltak a kisebbségben élő magyar közösségekért. Az Európai Unióban egyelőre nincs átfogó kisebbségvédelmi szabályozás, a Minority SafePack ezen szeretne változtatni.

A kezdeményezés sikeréhez a szervezőknek április 3-ig egymillió aláírást kellett összegyűjteniük hét uniós tagállamból. A határidőig 1 millió 200 ezer aláírás gyűlt össze.

A Minority SafePack segíthet abban, hogy a nyelvi és etnikai jogaik gyakorlásában akadályozott, hátrányosan megkülönböztetett nemzeti kisebbségek számára az Európai Unió védettséget biztosítson. Az összegyűjtött aláírásokat a hitelesítést követően benyújtják az Európai Bizottsághoz. A testületnek október 3-ig közölnie kell álláspontját a kezdeményezésről.

Köszönjük, hogy aláírásával támogatta az európai kisebbségek, köztük a magyarok ügyét.

Az egységes Magyar Református Egyház nevében:

a Kárpát-medencei református püspökök és főgondnokok testülete,
a Generális Konvent elnöksége

Budapest, 2018. április 11.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió