Drogprevenciós továbbképzés Ráckeresztúron

2018. március 14., szerda, Ráckeresztúr

Kreditpontot adó, akkreditált drogprevenciós továbbképzést tartanak a pedagógusoknak és a szociális szférában dolgozóknak március 14-16-án Ráckeresztúron.

A továbbképzés célja, hogy a résztvevők alapvető addiktológiai ismeretekhez jussanak, megtanulják a drogfogyasztás felismerésének szempontjait és megnyilvánulásait. Elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítsanak el a segítésben alkalmazható módszerek, eszközök, technikák használatára.

A képzés 30 órás bentlakásos (10 óra elmélet és 20 óra gyakorlat), majd 30 órás, 3 x 1 napos esetmegbeszélő részből áll. Az elmélet felöleli az addiktológia és a drogmegelőzés kérdésköreit. A képzés különlegessége, hogy a megszerzett ismeretek és készségek napi alkalmazásában is segíti a szakembereket. A második 30 órában a résztvevők személyközpontú esetmegbeszéléseken kapnak segítséget konkrét drogprevenciós tapasztalataik feldolgozásához. A 3 x 1 napos esetmegbeszélő alkalmakat a résztvevőknek alkalmas napokon tartjuk a projekt elején, közepén és befejezés előtt.

A résztvevők a 30 órás bentlakásos modul befejezéseként 20 kérdésből álló tételsor alapján (addiktológiai alapismeretek, megelőzés és kezelés eszköztárának és lehetőségeinek elsajátítása) tesznek vizsgát a továbbképzés elméleti anyagából, mely a problematika megértését helyezi a fókuszba.

Az esetmegbeszélő alkalmak zárásaként 2 - 3 oldalas (másfeles sorköz, 12-es betűméret) házi dolgozatot készítenek, mely 
A) saját drogprevenciós munkából eset feldolgozás
B) drogprevenciós elméleti probléma kifejtése
C) drogprevenciós témából szabadon választott probléma gyakorlati megközelítésű feldolgozása úgy, hogy az tükrözze a megszerzett ismereteket és a pedagógus sajátszakmai önreflexióját.

Záró (3 - 5 oldalas, másfeles sorköz, 12-es betűméret) dolgozatot írnak, mely a drogprevenciós továbbképzésről írt önreflektív elemzés.
A tanúsítvány kiadásának feltétele az elméletből letett sikeres vizsga, a dolgozatok beadása és a továbbképzésen való 90%-os részvétel.

Pedagógus továbbképzés adatai:
Nyilvántartási szám: 23/18/2015.
A továbbképzés óraszáma: 60 óra 

Szociális továbbképzés adatai:
Engedélyszám: T-07-015/2017
A továbbképzés kreditértéke: 50 pont

Képzés költsége: 60.000.- Ft
Szállás, étkezés, teljes ellátással: 5.000.- Ft/nap 
Helyszín: 2465 Ráckeresztúr, Dózsa u. 4.
Időpont: 2018. márc. 14-16.

Jelentkezés a pedagógus továbbképzésre a következő linkre kattintva:

https://goo.gl/forms/RZ9WJXrMuJeeMpxc2

Jelentkezés a szociális továbbképzésre következő linkre kattintva:

https://goo.gl/forms/eAAQyjdTVe1RxpBf1

 

További információ a tovabbkepzes@kimm.hu email címen vagy a +36 30 314 3417-es telefonszámon..

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.