Asszonyi Eszter sajtófotó-díjat kapott

2018. január 29., hétfő

Hírfotó kategóriában első helyezett lett és különdíjat is kapott a HVG-ben megjelent fotójáért Asszonyi Eszter a Magyar Újságírók Országos Szövetségének sajtófotó pályázatán. A Károli-egyetem diákja visszatérő önkéntese a Csillagpont református ifjúsági találkozó fotós csapatának, képeivel rendszeresen találkozhatnak a reformatus.hu-n és a Reformátusok Lapjában is.

Asszonyi Eszter (fotó: Dimény András)

Harminchatodik alkalommal díjazta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) a legjobb magyar sajtófotókat. Móricz-Sabján Simon, a Világgazdaság fotóriportere nyerte Borsosék című anyagával idén a legkiemelkedőbb teljesítményért járó MÚOSZ-nagydíjat, az André Kertész Nagydíjat pedig Mónus Márton kapta A krízisautó éjszakája című sorozatáért, amely a Menhely Alapítvány munkájáról készült – derült ki a január 29-i eredményhirdetésen.

A MÚOSZ által kiírt Magyar Sajtófotó Pályázatra idén 247-en pályáztak sikeresen 2260 munkával; a nemzetközi zsűri összesen 6302 képet tekintett meg. 14 kategóriában hirdettek eredményt, díjazták a legjobb hír- és eseményfotókat, képriportokat, portrékat, emellett a mindennapi élet, a művészet, a sport, a természet és tudomány, valamint a társadalomábrázolás kategóriákba sorolt egyedi képeket és fotósorozatokat. Emellett nagydíjakat, különdíjakat és dicséreteket is osztottak.

A hír- és eseményfotó első díját, valamint az Escher Károly-díjat – a legjobb Magyarországon készült hírképért járó különdíjat – Asszonyi Eszter, a HVG külső munkatársa kapta Megemlékezés című fotójáért. A kép a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjainak és tanárainak egy évvel ezelőtti tragikus olaszországi buszbalesete utáni megemlékezésekről készült. „A szüleim tanárok, sok iskolai kirándulással a hátuk mögött és van egy öcsém, aki a hétvégén hazaért a sítáborból" – mint kiderült, a fiatal fotós erre gondolt a kép készítésekor.

Megemlékezés – Asszonyi Eszter díjnyertes fotója a HVG-nek készült

„Azt érzem, hogy ebben az életben huszonegyévesen is rengeteg jót kaptam már, s előttem még az annyi minden. Addig is, itt az ideje visszaforgatni, ahogy a mellékelt ábra mutatja" – osztotta meg érzéseit közösségi oldalán Asszonyi Eszter a díjátadó után. A Károli Gáspár Református Egyetem kommunikáció szakos diákja, visszatérő önkéntese a Csillagpont református ifjúsági találkozó fotós csapatának, képeivel rendszeresen találkozhatnak a reformatus.hu-n és a Reformátusok Lapjában is. A felvidéki fotós egyébként a tavalyi szlovákiai sajtófotó-pályázaton dicséretet kapott. Gratulálunk!

Feke György

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.