Kimondott kimondatlan kérdéseink

2017. április 22., szombat

„Hiszen ezek az én kérdéseim is!" Ez jutott eszembe, amikor a budai egyházközség gyerekekkel kapcsolatos írásait olvastam. Meg az is eszembe jutott, hogy ha gyereked van, akkor kapsz mellé sok kérdést is. Kitől kapod? Leginkább magadtól. Egyik pillanatról a másikra fogalmazódnak meg, és legtöbbször magadban, magadnak teszed fel. Vagy sikerül megválaszolni, vagy nem. Most a válaszok megtalálásában szeretnénk segítséget adni.

Persze az első kérdések még csak arról szólnak, hogy mikor is etesd, hogy altasd... De aztán később jönnek „komolyabb" kérdések is. Például, amivel ma nagyon sok szülő szembesül: hogyan is éljenek gyermekeink a digitális világban? Vagy ezzel szorosan összefüggően: hogyan szabjunk határokat utódainknak? De esténként az is kérdés, hogyan, miből olvassunk Bibliát a gyerekekkel.

Siba-Rohn Hilda, a Budai Református Egyházközség lelkésze egy-egy összeszedett, kiemelt tételmondatokkal tagolt írásban foglalkozik a különböző gyereknevelési kérdésekkel. Mi pedig időről időre megosztjuk a Budai gyülekezet cikkeit, mert pont annyit és úgy olvashatunk e szerteágazó témáról, amit időnk és lehetőségünk megenged. Olvassuk el és aztán forduljunk gyermekünk felé: „Mint minden másban, itt is igaz, hogy amilyen felnőttnek gyermekünket szeretnénk majd látni, mi magunk úgy éljünk és viselkedjünk."

Telepóczki Márta

1. Gyermekeink a digitális világban

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.