Több új református tanoda nyílik februárban

2017. február 13., hétfő

Február 3-án Dencsházán, és Biharkeresztesen, 14-én Szatmárcsekén, 17-én Jándon és Sellyén, 18-án Kisszekeresen, 20-án Okányon nyílik új református tanoda, melyek célja a diákok iskolai lemaradásának és lemorzsolódásának megelőzése.

A diákok iskolai lemaradásának és lemorzsolódásának megelőzésére az iskola utáni tanulmányi és közösségformáló programokat szolgáltató tanodák a leghatékonyabb eszközök. Az egyházi háttérből fakadó spirituális többlet mellett a református tanodák jellegzetesen nem annyira tantárgy- mint inkább kapcsolatközpontúak.

A délutáni közös tanulás és az ebben nyújtott segítség egyértelmű pozitív tanulmányi hatása mellett közösségformáló erővel bír. A közös tanulás mellett csoportos főzés, étkezés, játékok és más közös programok színesítik a tanodai diákok életét. Jó példa erre a nyolcadik kerültei Te+Én Református közösség tanodája, melyről már több ízben olvashattunk az oldalon.

Az eddigi jó tapasztalatokból merítve idén még több gyülekezet kezdett el szolgálatai kiterjesztésébe és tanoda indításába, februárban több új református tanoda nyílt és nyílik meg, jellemzően olyan településeken, ahol már volt valamilyen egyházi szolgálat a helyi roma családok felé, és ahol a helyi cigányság és a gyülekezet között jó kapcsolat épült ki.

Február 3-án Dencsházán, és Biharkeresztesen, 14-én Szatmárcsekén, 17-én Jándon és Sellyén, 18-án Kisszekeresen, 20-án Okányon nyílik új református tanoda. Életükről, eseményeikről egy újonnan létrejött Facebook-oldalon számolnak be, amely a jövőben rednszeresen frissül majd aktuális tartalmakkal.

ciganymisszio.reformatus.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió