Új utak az imádsághoz

2016. december 16., péntek

Második kötete jelent meg Hajdú Zoltán Levente református lelkész imádságainak a Kálvin Kiadónál, ezúttal Nem a felhők fölött címmel. Ahogy az első, Előtted, Uram című könyv, úgy ez is ajándéknak való: maga is ajándék több mint száz verses imaminiatűrjével.

Ugyan a kötet szövegei, amelyeket az olvasók többek között a Reformátusok Lapja hasábjairól is ismerhetnek, verses imák, a kiadvány mégsem verseskötet. A kiadvány lenyomata annak, milyen kérdések, vallomások, érzések születnek meg az imádságban Isten közelségét kereső emberben – így válnak alkalmassá arra, hogy ösvények legyenek az Úr felé azoknak, akik nem is tudják, hogyan induljanak el felé élet és halál, mélységek és magasságok, megállító ünnepek és szürke hétköznapok között.

Sóhajnyi új utakat kínál a Nem a felhők fölött a megszólalásra és a megszólíttatásra egyaránt. Ezen utak mentén megpihenve, megállva Bogárdi Szabó Eszter érzékeny, vitális, református szimbólumainkat is organikus képi világba álmodó grafikáiban gyönyörködhetünk a kiadvány nyolc fejezete között és a borítón is.

Isten jelenvalósága, kegyelme, közelsége tűnik fel ezekben a rövid szövegekben. Hajdú Zoltán Levente imádságai bizonyságok is hitről, reményről és szeretetről, és arról, hogyan mutatkoznak ezek meg az évkörben, vagy éppen az emberi életben – akár egészen konk­rét személyek életében.

A Nem a felhők fölött utolsó fejezete imádság az egyházért, a gyülekezetekért, ébredésért – a kötetet záró verses imádság múltat, hitvalló örökséget, jelen felelősséget kapcsol össze a könyörgéssel a megmaradásért, a megújulásért. Hajdú Zoltán Levente minden imádsága nagyon személyes – és erre a személyes, meghitt istenkapcsolatra szeretné elsegíteni olvasóit.


Hajdú Zoltán Levente:
Nem a felhők fölött. Imádságok.

Kálvin Kiadó, 2016.
1100 forint.

A könyvajánló megjelent a Reformátusok Lapja 2016. december 11-i számában. 

Bagdán Zsuzsanna

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.