Jónak lenni jó!

2016. november 29., kedd

2016 adventjén a Református Szeretetszolgálattal (MRSZ) együttműködve rendezi meg Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági műsorát a magyar közmédia. Az adománygyűjtés már elkezdődött és december 18-án, egész napos műsorfolyammal zárul. Rendszeresen frissülő cikkünkben nyomon követhetik az eseményeket.

A Magyar Református Szeretetszolgálat az Együtt a gyermekek gyógyulásáért elnevezésű program keretében célul tűzte ki, hogy – első körben Budapesten és Debrecenben – átmeneti szállást biztosítson a gyermekgyógyászati egészségügyi intézményekben gyógyulófélben lévő gyerekek szülei számára a kezelés időtartamára. Emellett a a szegénységben élő (Szabolcs, Szatmár, Borsod, Baranya, Somogy megyei) rászorulók, és a kárpátaljai magyarság megsegítésére, az országban élő hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő emberek támogatására folyik a gyűjtés a Jónak lenni jó elnevezésű kampányában, az őket tíz éve támogató református segélyszervezettel együttműködve. A kiemelt cél pedig December 18-án az MTVA valamennyi csatornája bemutatja a Református Szeretetszolgálat szerteágazó tevékenységét, valamint adományokat gyűjt, hogy a szervezet bővíthesse támogatottainak körét.

22:30 Köszönjük szépen!

Bogárdi Szabó István visszatért a stúdióba, a Zsinat lelkészi elnöke megköszönte minden adományozó segítségét, a legkisebb felajánlást is. Egy magánszemély egy hetvenmilliós értékű kúriát ajánlott fel a Szeretetszolgálat javára, így végül 261 millió forintnyi adomány gyűlt össze a kampány során, 

A püspök örömét fejezte ki, hogy rövid bejátszásokon keresztül a nézők is beletekinthettek az egyházban folyó szolgálatokba. Áldott karácsonyt kívánt mindenkinek, valamint hogy őrizzék meg magukban a jóság, mások mellé állás nyitottságát.

22:37 Az adományozás pszichológiája

Az ember szereti magát kompetensnek tudni a saját életében. Ha ez sérül, zuhan az önbecsülésünk - mondta el a stúdióban Bagdy Emőke. A református pszichológus szerint nagyon jó, ha van valaki, aki ilyenkor mellette áll. Véleménye szerint közhírré és közfeladattá kell tenni a segítségnyújtást, mert individualista korban élünk.

22:08 Befejeződött a licitálás

A Viktória-mintás, hírességek aláírásával ellátott herenci porcelán másfél millió forintért, Jean Paul Belmondo kabátja nyolcszázezer forintért, a Victor Vasarely által tervezett, a versenyzők által aláírt Forma 1-es zászló hatszázezer forintért, Terence Hill mellénye pedig ötszázezer forintért kelt el.

21:53 Búcsúzik mára Debrecen

Az utolsó debreceni élő bejelentkezésben Fekete Károly püspök összegezte a mai nap eseményeit. "Nagy örömünk, hogy egész nap érkeztek az adományok: kétezer szeretetdoboz, ezernél is több cipősdoboz. Több mint háromszáz adag melegételt, hatszáz élelmiszercsomagot osztottunk ki."

A püspök megköszönte mindenki segítségét, s mint mondta, a munkának nincs vége, karácsonyig az önkéntesek ki fogják osztani az összegyűlt csomagokat, a segélyszervezet pedig az egész évben folyamatosan dolgozik.

Fekete Károly jelezte, hogy a hajnali tömegszerencsétlenség áldozatainak családjai mellé gyorssegéllyel állt oda a Szeretetszolgálat. A püspök áldott ünnepet kívánva búcsúzott a nézőktől.

21:50 Adomány az adományozóknak

A Fővárosi Nagycirkusz ma esti előadásának szünetében is gyűjtenek a Magyar Református Szeretetszolgálat számára. Ilyen módon 104 ezer forintot gyűjtöttek össze. Emellett minden ötödik telefonos adományozót ingyen belépőt adományoznak az intézmény január 5-i gálaműsorára.

19:38 Bethesda

A gyűjtés kiemelt célja olyan szálláshelyek létrehozása, melyek segítségével folyamatosan beteg gyerekek közelében lehetnek szüleik a kórházi kezelés ideje alatt. Bencze János, a Bethesda Gyermekkórház alapítványának vezetője megköszönte mindazok segítségét, akik idejükkel, jelenlétükkel, talentumaikkal megörvendeztették a Bethesda "lakóit" a mai napon.

19:30 Hatalmas felajánlás

Eddig 180 millió forintot ajánlottak fel a Magyar Református Szeretetszolgálatnak. Az előbb érkezett egy húszmillió forintos felajánlás a Mészáros és Mészáros Kft-től, melyet Mészáros Lőrincné Lelemen Beatrix Csilla, a tehetséggondozással foglalkokó Mészáros Alapítvány kuratóriumi elnöke jelentett be a stúdióban. 

18:46 Eddig több mint 155 millió forint gyűlt össze

Az élő műsorfolyam 19:30-kor folytatódik a Dunán.

18:37 Önkéntes orvosok

Fizikailag nagyon fáradtan jövünk haza egy-egy misszióról, de lelkileg szárnyalunk, mert megtapasztaltuk, hogy jobb adni - mondja Osgyán Dániel a Szeretetszolgálat orvoscsoportjának munkájáról. A 2009-ben alakult önkéntes csapat a világ számos helyén teljesített már szolgálatot katasztrófahelyzetben.

17:58 Jótékonysági koncertet a Nyugai téren

Jótékonysági koncertet ad a Magyar Honvdség Légierő zenekara. Katona János embereivel rendszeres fellépője a Református Zenei Fesztiválnak és a nemzeti ünnepek előestéjén tartott ökumenikus istentiszteleteknek.

17:42 Református nevelőszülői hálózat

A Dobos házaspár hét gyermeket nevel, két sajátjuk mellett évek óta tagjai az MRSZ nevelőszülői hálózatának. "Nagyon sok gyerek van, aki szeretetre éhezik, a lehetőségekhez képest igyekszünk kielégíteni ezt az éhségüket" - mondják a közmédia riporterének.

17:37 Élelmiszerosztás Beregszászon

Téli ruhára, tisztítószerekre, bébiételekre, pelenkákra, élelmiszerekre van a legnagyobb szükség Kárpátalján - Osgyán Dániel, a Szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési igazgatója a segélyszervezet ukrajnai tevékenységét ismerteti. Számos család került nehéz helyzetbe a térségben, mert a családfenntartót besorozták az ukrán hadseregbe. Nekik rendszeres, hosszú távú segítséget nyújt az MRSZ. "Nekünk ezek a csomagok a túlélést jelenti" - mondja Viktória, az egyik helyi segítő, majd hozzáteszi: a Szeretetszolgálat lelki támogatása is sokat jelent számukra.

17:28 Megérkezett a betlehemi láng Debrecenbe

A református cserkészek hozzák a lángot, mellyel meggyújtják az adventi koszorú negyedik gyertyáját. A lángot, saját gyertyájukat meggyújtva, hazavihetik otthonaikba a cívis város lakói.

16:42 Gyertyagyújtás Debrecenben

Élőben kapcsolják a debreceni Kossuth teret, belepillanthatunk a negyedik adventi gyertya meggyújtása előtti műsorba. Közben az MRSZ Nyilas Misi Ösztöndíjprogramját ismerhetjük meg. Én a talentumommal tudok segíteni - mondja Dani, az egyik kárpátaljai kedvezményezett, aki a havi támogatást hegedűhúrra, gyantát és különórára is fel tudja használni.

16:00 Adományok átadása

Százezer forint értékben vehetett át pelenkát a nemrég született négyesikrek apukája Debrecenben. Jelen volt a közmédia stábja Kispesten is, ahol egy rászoruló asszony kapott új mosógépet.

15:44 Fókuszban Kárpátalja

A Magyar Református Szeretetszolgálat ukrajnai szerepvállalásáról beszél a stúdióban Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke. A segélyszervezet az ukrajnai polgárháború kitörése óta rendszeresen segíti a nehéz helyzetben élő kárpátaljai embereket tűzifával, kenyérrel, tartós élelmiszerrel.

15:30 Jelentős svájci felajánlás

A svájci református egyházak segélyszervezete (HEKS) 31 millió forintos felajánlásával kapcsolódott a Jónak lenni jó! adománygyűjtéshez, így már több mint 109 millió forint gyűlt össze.

14:45 Átlépte a százmilliót a gyűjtés

Eddig 110 millió forintot ajánlottak fel a közmédia adventi adománygyűjtő műsorfolyamában, de a gyűjtés még nem zárult le.

A mediklikk.hu/jonaklennijo oldalon folyamatosan lehet licitálni, vásárolni és tájékozódni, emellett él a 1358-as adományvonal is, melynek hívásával 250 forinttal lehet támogatni a Magyar Református Szeretetszolgálatot.

Egészen este fél 11-ig a közmédia szinte valamennyi csatornáján – a Dunán, a Duna Worldön, az M1-en, az M5-ön és a Kossuth Rádióban – foglalkoznak a jótékonysági akcióval, a hívásokat/felajánlásokat pedig ezen a napon a közmédia műsorvezetői, tudósítói fogadják a +361/759-6000-es telefonszámon. 

14:39 Fiatal tehetségek koncertje Miskolcon

Épp az egyik miskolci hipermarketben ad koncertezik a Tempó ütősegyüttes. A fiatalkorú zenészek nem először működnek együtt a Szeretetszolgálattal, a Szeretethídnak is aktív résztvevői. Miskolcon a pesti úti hipermarketben estig gyűjti az adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat.

14:02 Flóra és a csillagfarkas

Katolikusként Kéry Annának sokat jelent, hogy a saját bőrén is megtapasztalta a református Szeretetszolálat segítségnyújtását. A gazdag fantáziával megáldot debreceni fiatal lánynak már két mesekönyve is megjelenhetett a segélyszervezet támogatásával. Anna örül, hogy Flóra és a csillagfarkas történeteivel reményt adhatnak fiatal olvasóinak.

A megekönyvről készült korábbi ripotunkat itt olvashatják. 

13:54 Szerény körülmények között élők is adakoznak

Eddig már több mint 71 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó! kampányban. "Megmelengette a szívemet, hogy saját ismerőseim közül is jelentkeznek" – emelte ki Rab Ferenc, aki órákon keresztül fogadta a nézők telefonhívásait.

Az M1 műsorvezetője Rab Ferenc órákon át fogadta a telefonos adományokat. „Rengeteg felajánlás érkezett, hozzám zömében 1-2 ezer forintos hívások, de még így is egy óra alatt 70 ezer forintnyi felajánlott adomány jött össze. Nagyon jó szívvel adják, sokszor olyan emberek, akik maguk is szerény körülmények között élnek, de nem sajnálnak néhány ezer forintot felajánlani"– mondta az M1 műsorvezetője Rab Ferenc.

Rab Ferenc arról is beszámolt, hogy ismerős hangra lett figyelmes, amikor az egyik telefonálóval beszélgetett. Majd megszólalt a hang: „Feri, te vagy az?" A műsorvezető egy volt általános iskolai tanárával beszélt, aki szintén pénzadományt tett. „Megmelengette a szívemet, hogy saját ismerőseim közül is jelentkeznek" – emelte ki Rab Ferenc. 

12:32 "Hull a pelyhes fehér hó" szólt a Bethesda Gyermekkórházban

St. Martin előadó és zeneszerző és egyik tanítványa Gémes Bendegúz is részt vett a Jónak lenni jó! kampányában és ellátogattak a Bethesda Gyermekkórházba.

Szaxofon és trombitaszó járta át a Bethesda Gyermekkórház falait a Jónak lenni jó! akció keretében. St. Martin előadó és zeneszerző és egyik tanítványa Gémes Bendegúz is részt vett a Jónak lenni jó! kampányában és ellátogattak a Bethesda Gyermekkórházba, ahol a gyerekeknek eljátszották el a Hull a pelyhes fehér hó című dalt.

A gyermekkórházban lévő gyerekek csillogó szemekkel hallgatták az előadást és énekelték a nótát. Az erről készült riportot a hirado.hu-n nézhetik meg

11:33 2015-ös platinalemezét ajánlotta fel Ákos

"Jónak lenni jó!, vagyis az ember egy pillanatra úgy érezheti, hogy jó, ha valakinek segíthet. Én is rengeteg segítséget kaptam az életemben, ha nem is ilyen jellegűeket. Szerencsés helyzetbe jutottam, és szeretnék én is segíteni" – nyilatkozta az énekes.

Ákos az általa szépnek szánt hagyományt folytatja azzal, hogy felajánlotta a platinalemezét. "Sokadszor ajánlok fel ilyesmit, volt rá példa, hogy egy általam kedvelt hangszeremet ajánlottam fel. Magam is adakoztam már, nemcsak tárgyakkal próbálok segíteni,hanem vannak direkt pénzadományaim is" – emelte ki Ákos.

8:50 Színházi karácsony

A Budapesti Operettszínház is csatlakozott a felhíváshoz, a rendezői páholyt ajánlották fel a Marica grófnő című előadásukra, de szívesen vendégül látják a segélyszervezet munkatársait is az Isten pénze című musicalre. A műsorfolyam reggeli szakaszának záróakkordjaként a Szabó Magda Abigél című regényéből készült musical egyik betétdala csendül fel. A műsorfolyam délelőtt tíz órakor folytatódik.

8:33 Önkéntesek segítségével készülnek az adományok

Debrecenben és Budapesten még gyűjtik az adományokat, a Szeretetszolgálat budapesti, XV. kerületi raktárában viszont már készülnek a szeretetcsomagok - önkéntesek csomagolják a felajánlott tartós élelmiszereket, de azok szétosztásában is segítenek. Az önkéntesség is az adományozás egy formája, Győri Judit programkoordinátor erre példaként a segélyszervezet évente megrendezett, húszezer embert megmozgató önkéntes napjait hozza példának.

8:27 Debrecen

Debrecenben a Nagytemplom előtti gyűjtőponton várják a tartós élelmiszer felajánlásokat a Szeretetszolgálat munkatársai. Kocsis Attila arról beszél a riporternek, hogy ez a fajta karitatív tevékenység a Szentírásból gyökerező hitünk természetes velejárója. A gyűjtést a helyszínen debreceni sportolók, olimpikonok is segítik.

8:22 Bethesda

A műsor a nap folyamán többször élőben jelentkezik külső helyszínekről: a Bethesda Gyermekkórházban kézműves foglalkozásokkal teszik szebbé a bentlakók napját. A református egyház kórházában évente kilencezer fekvőbeteget, valamint százötvenezer járóbeteget látnak el betegközpontú és családcentrikus szemlélettel, ebben a segélyszervezet nagyon sok segítséget nyújt – árulja el Velkey György igazgató.

8:09 Csendes csodák

Beszterczey András, a Szeretetszolgálati Iroda vezetője a segélyszervezet munkájáról beszél a stúdióban: a Magyar Református Szeretetszolgálat tíz éve végzi szolgálatát, elsősorban Kárpát-medencére fókuszálva. A katasztrófák mellett a mindennapokban is végeznek karitatív segítséget, csendes csodákat.

8:01 Elkezdődött a műsorfolyam

Elkezdődött a közmédia jótékonysági műsorfolyama. A közszolgálati csatorna munkatársai késő estig, háromnegyed tizenegyig várják azok hívását, aki támogatni szeretnék a Magyar Református Szeretetszolgálat szolgálatát. Magyarországi hálózatból hívható az 1358-as adományvonal, külföldről telefonálóknak a stúdió vonalait: a +36 1 758 6000-es és a +36 30 758 6000-es telefonszámot ajánlják.

Magyar Református Szeretetszolgálat

A segélyszervezet elsődleges tevékenységi területe a Kárpát-medence. Mindennapos segítségnyújtásai során hosszabb vagy rövidebb távon nyújt támogatást a nélkülözőknek, rászorulóknak. Legyen szó az otthon melegének biztosításáról tűzifával, vagy meleg ételről, tartós élelmiszerről a rászorulóknak, vagy ruhaadományról. Mindezek mellett pedig mentorálással, pénzügyi és életviteli tanácsadással segítik azokat a családokat, akiknek a lakhatása veszélybe került. Önkéntes orvoscsoportjuk katasztrófahelyzeteket követően egészségügyi ellátást nyújt a bajba jutottaknak (valamint orvosi eszközökkel, egészségügyi fogyóeszközökkel támogatjuk a térséget).

A felnövekvő nemzedék támogatása is kiemelt célja a Szeretetszolgálatnak, és a társadalmi szemléletformálás mellett a tehetségek kibontakoztatásában is segít, Nyilas Misi Ösztöndíj Programján keresztül. Vidékfejlesztési ágazatával Egyháztáji vásárokat szervez, háztáji veteményes kialakítását segíti 38 vetőmagot tartalmazó ajándékcsomagjával. Önkénteseknek rendszeresen ad alkalmat arra, hogy akár intézményes keretek között, akár az adománykoordinációs munkát segítve bekapcsolódhassanak az elesettek támogatásába. 

Hogyan támogatható az MRSZ szolgálata?
• egy hívás is segít! 1358-as adományvonal. Egy hívás 250 forint (ez elegendő egy tál meleg ételre)
• online adományozás: a jobbadni.hu oldalon keresztül
• utalással a 10702019-85008898-51100005-ös számlaszámra
• tárgyi felajánlással: tartós élelmiszer (Szeretetdoboz), ruha, Nyilas Misi Pakk (karácsonyi ajándék rászoruló gyerekeknek)
• jelentkezés önkéntesnek: onkentes.jobbadni.hu

Már több mint 55 millió forint gyűlt össze

2016. december 17.

Már több mint 55 millió forint gyűlt össze a közmédia ötödik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójában, amelynek vasárnapi egész napos műsorfolyama a Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatja.

Idén négy tárgyra – Forma 1-es dedikált zászlóra, Terence Hill mellényére, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Viktória mintával festett korsóvázájára és Jean-Paul Belmondo francia filmszínész kabátjára – lehet licitálni, az induló ár 500 ezer forint. Több mint 70 felajánlott tárgy vásárolható meg fix áron december 31-ig, de további tárgyakat már nem tudnak befogadni. A mediklikk.hu/jonaklennijo oldalon folyamatosan lehet licitálni, vásárolni és tájékozódni. A tárgyak eladásából eddig kétmillió forint, valamint a 1358-as adományvonalra és a számlaszámra küldött összegekből 53 millió forint gyűlt össze.

Vasárnap reggeltől estig a közmédia szinte valamennyi csatornáján – a Dunán, a Duna Worldön, az M1-en, az M5-ön és a Kossuth rádióban – foglalkoznak a jótékonysági akcióval, s ezen a napon a műsorvezetők és műsorkészítők fogadják a hívásokat, pénzügyi felajánlásokat. A vasárnapi adásban a stúdióbeszélgetések mellett két külső helyszínről, a Bethesda Gyermekkórházból és Debrecenből, valamint Miskolcról és Kárpátaljáról jelentkeznek a közmédia munkatársai.

MTI

Terence Hill is csatlakozott az adománygyűjtéshez

2016. december 14.

Terence Hill szignózott mellényére is lehet ajánlatokat tenni a közmédia Jónak lenni jó kampányában. A színész a legújabb filmjének egyik jelmezét ajánlotta fel a közmédia jótékonysági akciójához.

„Szeretném megköszönni a Magyar Református Szeretetszolgálatnak a missziós tevékenységét. Nagyon örülök, hogy ezúttal én is segíthetem a jótékonysági munkájukat. Minden filmforgatás után, amikor egy munkát befejezünk, a stábtagoknak valamilyen ajándékot szoktam adni. Most egy ilyen személyes ajándékot szeretnék önöknek is átadni. Itt van ez a mellény, amely a Maryam-nak hívták című filmből van" – mondta el a színész az MTVA stábjának.

A mellény hátulján is ez áll: köszönettel, Terence Hill. A licit 500 ezer forintról indul hamarosan a Jónak lenni jó honlapján.

hirado.hu

Adventi adománygyűjtés

2016. december 14.

Napsütötte vasárnap délután, adventi forgatag, forralt bor, ünnepi ének. A Vörösmarty téren járunk, ahol a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) munkatársait látogattuk meg, hiszen közel egy hétig a szervezet is jelen van a legnagyobb budapesti karácsonyi vásárban, üdezöld színfoltot lopva be a kézzel készült kerámiák, szappanok és mézeskalácsok sorába, felhívva a vásárban megfordulók figyelmét az adventi időszak karitatív tevékenységi lehetőségeire. 

A Szeretetszolgálat idén is szeretettel várja a karácsonyi forgatagban megnyitott faházában az adakozókat. December 9. és 15. között délelőtt 10 órától este 8 óráig van lehetőség elvinni oda felajánlásainkat. Elsősorban tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket és a gyermekek számára készülő Nyilas Misi Pakkokba várnak játékokat, sálakat, sapkákat az MRSZ munkatársai. Emellett információs pultként is működik a kis faház, ahol az érdeklődők kérdéseit igyekeznek megválaszolni a munkatársak és önkéntes segítőik, vagy továbbítják azokat a központ felé.

Tovább a teljes cikkre

Országos jóvátételi programot indít a büntetés-végrehajtás

2016. december 12.

Jóvátételi rendezvénysorozatot indít a büntetés-végrehajtás a 29 hazai börtön félezer fogvatartottjának, ennek keretében az adventi időszakban a rabok önkéntes jóvátételi programokkal és adományokkal segítik a rászorulókat.A tettük következményeiért felelősséget vállaló elítéltek egy része lehetőséget kap a börtön falain kívüli munkavégzésre, így társadalmilag hasznos tevékenységük alkalmas arra is, hogy csökkentsék a fogvatartottakkal kapcsolatos előítéleteket.

Az önkéntesen vállalt programok során óvodák, iskolák, gyermek- és idősotthonok szépülnek meg, de ünnepi műsorral és ajándékokkal is meglepik az érintett intézmények lakóit. Több mint harminc esetben adnak elő műsort, több város és község karácsonyfáját díszítik fel, sőt rászorulókat is segítenek adományaikkal. A fogvatartottak mellett a büntetés-végrehajtás teljes személyi állománya is fontosnak tartja az adományozást: a szervezet az ország minden börtönét érintő adománygyűjtési akciót indított - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat gyűjtenek a Mikulásgyárnak a munkatársaik.

Kivétel nélkül minden börtön szervez valamilyen adventi és karácsonyi műsort, jóvátételi programot. A Kalocsai Fegyház és Börtön női elítéltjei például évek óta adventi énekekkel teszik ünnepibbé a gyertyagyújtást a város főterén, a debreceni börtön elítéltjei a Magyar Református Szeretetszolgálat helyi szervezetének segítenek adományok csomagolásában, és maguk is készítenek ajándékokat a hátrányos helyzetű gyermekeknek.

MTI

Jótékonysági koncert Nyíregyházán

2016. december 9.

A Jónak lenni jó! adománygyűjtés keretében a Nyíregyházi Cantemus Kórus jótékonysági hangversenyt hirdet a Magyar Református Szeretetszolgálat javára. Időpont: 2016. december 13., 18:00. Helyszín: nyíregyházi református templom, Kálvin tér.

Folyamatosan érkeznek a felajánlások a jótékonysági akcióra

2016. december 4.

Folyamatosan érkeznek a felajánlások a közmédia ötödik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójára, amelynek idén a Magyar Református Szeretetszolgálat a kedvezményezettje. A mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalra folyamatosan kerülnek fel a felajánlott tárgyak, amelyeket fix áron lehet megvásárolni, a december 18-i egész napos műsorfolyamban pedig három tárgyra lehet majd licitálni.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Viktória-mintával festett korsóvázája, amelyre Jean-Paul Belmondo, Törőcsik Mari és Király Gábor aláírása került, 500 ezer forintról indul. Jean-Paul Belmondo francia filmszínész Cerruti márkájú kabátját ajánlotta fel dedikált fotójával és egy hitelesítő levéllel, a licit induló ára szintén félmillió forint.

Fix áron vásárolható meg José Cura operaénekes dedikált CD- és DVD-csomagja, Törőcsik Mari színművész botja, Király Gábor labdarúgó legendás mackónadrágja, valamint a Puskás Ferenc, Grosics Gyula, Hidegkuti Nándor és Buzánszky Jenő által dedikált focilabda.

A kezdeményezéshez felajánlásával csatlakozott mások mellett Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs labdarúgó, Hosszú Katinka úszó, Gyurta Dániel és Gyurta Gergely úszó, Marton Éva operaénekes, Ákos és Frenreisz Károly zenész, Bagi Iván és Nacsa Olivér humorista, Balázs János zongoraművész, valamint a Fővárosi Nagycirkusz, a Nemzeti Színház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Virtuózok Produkció is.

Don Matteo, azaz Terence Hill színész december 12-én Rómában várja felajánlásával a jótékonysági program munkatársát, Bogányi Gergely zongoraművész pedig Vácon ad hangversenyt vasárnap az idén 10 éves Magyar Református Szeretetszolgálat javára. Idén is „gyerekek a gyerekekért" címmel csatlakozik az akcióhoz a gyerekhíradós stáb, míg a törökszentmiklósi helyi közösség a hétvégén árusított tárgyakból származó bevétellel támogatja a szervezetet.

MTI

Winter Magic

2016. november 29.

Parov Stelar, az electro-swing úttörője és a Punnany Massif hazai hiphop együttes adott teltházas koncertet november 28-án a Budapest Arénában. Az MVM Csoport Winter Magic elnevezésű jótékonysági koncertjének bevételét – az 1500 forintos jegyekből közel tízmillió forint gyűlt össze – a Magyar Református Szeretetszolgálatnak ajánlotta fel. 

Jótékonysági koncert az MRSZ javára

2016. november 19.

Bogányi Gergely zongoraművész Vácon lép fel december elején. Az est bevételét a művész felajánlja a Jónak lenni jó! akció támogatására - nyilatkozta az M1 csatorna november 19-i reggeli műsorában. Bogányi Gergely elmondta: a műsort még nem véglegesítették, de akár spontán elemek is szerepelhetnek benne. "Természetesen a műsornak van egy olyan része, amit már eldöntöttem, tehát néhány olyan Liszt-mű lesz, ami az adventi időszakban különösen aktuális." 

hirado.hu

Egy doboznyi szeretet

2016. november 15.

Új adománygyűjtési módot vezet be a 10 éves Magyar Református Szeretetszolgálat. Az MRSZ szeretetdobozokba gyűjti a szeretettel összekészített tartós élelmiszereket. Az egyszerű, tetszetős, környezetbarát doboz segítségével a nehéz körülmények között élő, nélkülöző családok, betegek, gyermekek és idősek számára gyűjtenek tartós élelmiszert, tisztítószert.

„Mindennapi szolgálatunk során több száz családdal találkozunk, akik segítségért fordulnak hozzánk. „Egy doboznyi szeretet" reményt jelenthet a túléléshez és örömöt a nélkülözések közepette. Csatlakozzon Ön is kezdeményezésünkhöz, segítsen, hogy minél több rászorulónak segíthessünk élelmiszerrel!" – olvasható az MRSZ felhívásában.

Részletek: jobbadni.hu

Elindult az adománygyűjtés

2016. november 11.

A befolyt adományokból a Magyar Református Szeretetszolgálat főként a kárpátaljai magyarokon szeretne majd segíteni. Bogárdi-Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke arról beszélt, hogy „legfontosabb szolgálatunk a kárpátaljai magyarságnak a megsegítése. Tudjuk, hogy Ukrajnában háború van, tudjuk, hogy Kárpátalja valami oknál fogva az elmúlt nyolcvan évben mindig peremvidék volt, mindig periféria volt. Hihetetlen nagy a szegénység, nyugodtan kimondhatjuk a nyomorúság, és nem fordíthatunk az ott élőknek hátat."

A felajánlásokat az mrsz@jobbadni.hu vagy a jonaklennijo@mtva.hu e-mail címre lehet elküldeni, emellett pedig folyamatosan hívható az adományvonal is. Aki tárcsázza a 1358-as számot, hívásonként 250 forinttal támogathatja a Magyar Református Szeretetszolgálatot. 

hirado.hu

A református segélyszervezet munkáját segíti a közmédia

2016. szeptember 10.

Idén a Magyar Református Szeretetszolgálat a kedvezményezettje a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányának. A gyűjtést november elején indítják, majd december 18-án, ezüstvasárnap lesz az akció kiemelt napja. A közmédia tematikus napjához a közszolgálati rádió- és a televíziócsatornák műsorai kapcsolódnak, valamint a közmédia internetes portálja.

„A rászorulók, a szegények segítése, a jószolgálati tevékenység elsősorban pénzzel történik, de nagyon komoly hangsúlyt fektetnek arra is, hogy az emberi segítségnyújtás mint erkölcsi, lélektől lélekig történő összekapcsolódás is jelen legyen" – fogalmazott az MTI-nek Siklósi Beatrix. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt projektekért is felelős főszerkesztője hozzátette: van, aki a kétkezi munkájával tud segíteni, más szegény sorsú gyerekeket hív el nyaralni. „Ezek mind olyan felajánlások, amelyek beleférnek ebbe a jótékonysági kezdeményezésbe" – mondta a főszerkesztő.

MTI

Jónak lenni jó!

A közmédia immár ötödik alkalommal indít gyűjtést, 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, 2013-ben pedig a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal sikerült támogatni a befolyt adományokból. 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet segítette a közmédia, ekkor a felajánlások összege elérte a 167 millió forintot, tavaly pedig a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot támogatására, a beteg gyermekek gyógyítására, a sérült gyermekek fejlesztésére, terápiájára folyt a gyűjtés a Jónak lenni jó elnevezésű kampányában.

www.mediaklikk.hu 

Reformatus.hu-összeállítás

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.