„Együtt többre megyünk”

2015. december 17., csütörtök

Az egyházi közös beszerzésekben rejlő – gyakran kihasználatlan – lehetőségekről számolt be Varga Antalné Nagy Judit gazdasági és pénzügyi osztályvezető a Zsinati Tanács legutóbbi ülésén.

A Zsinati Hivatal munkatársai évek óta azon dolgoznak, hogy az egyházi gazdálkodó szervezetek számára kedvezményes feltételű beszerzési lehetőségeket biztosítsanak, elsősorban működési költségeik és adminisztrációs terheik csökkentése érdekében. „Fontos dolog ez, mert együtt többre megyünk" – mondta az előterjesztő.

A közös beszerzések lényege, hogy a református egyházközségek, intézmények összefogásával javul azok alkupozíciója, közös erővel nagyobb kedvezményt érhetnek el. A kereskedők, szolgáltatók ugyanis szívesebben lemondanak nyereségük egy részéről, ha számolhatnak azzal, hogy megbízható fogyasztók hosszú távon és nagyobb mennyiségben fognak nála vásárolni.

Egyházunk jelenleg az áram- és a gázbeszerzés, a tetőcserép-beszerzés, az internet-, a kábeltévé-, a vezetékes és a mobiltelefon-szolgáltatások beszerzése, illetve a víztakarékos eszközök beszerzése, valamint a biztosítások és szoftverbeszerzések – például a vírusirtók és az irodai programcsomagok – területén rendelkezik flottával. Emellett saját informatikai rendszerén, szerverein keresztül biztosítja a @reformatus.hu e-mail címek, illetve webtárhely szolgáltatást a református szervezetek és intézmények számára.

A már működő és a most szerveződő kedvezményekről a flotta.reformatus.hu oldalon lehet tájékozódni, a kérdéseket és a csatlakozási igényeket pedig a flotta@reformatus.hu email címen lehet jelezni.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.