Őszi ülésszak következik

2015. november 12., csütörtök

November 18-án és 19-én tartja következő ülését a Magyarországi Református Egyház Zsinata, a harmadikat ebben a hatéves ciklusban. Előzetes.

Egyházunk törvényhozó és legfőbb intézkedő testülete jövő héten tartja őszi ülésszakát, mely Ivan Patterson, az Ír Presbiteriánus Egyház korábbi moderátorának áhítatával veszi kezdetét. A tervezett napirend egyik kiemelt pontja a zsinati tanácsos megválasztása.

Emellett több, a legutóbbi Zsinati Tanácson felmerült témát – új, egységes díjlevél-minta bevezetése, egyházfőhatósági igazolás módosítása, felügyelőbizottságok megszüntetése – is tárgyal, valamint – egyebek mellett – a reformáció jubileumának előkészületeivel, a hittanoktatással és a készülő énekeskönyvvel is foglalkozik majd a testület.

Az ülés keretében adják át a zsinati alapítású teológiai, diakóniai és oktatási díjakat, megemlékeznek a református börtönmisszió 25, illetve a református börtönlelkészi szolgálat 15 éves fennállásáról, valamint beszámolnak a 2015-ös Csillagpont református ifjúsági találkozó megvalósulásáról, a közegyházi intézmények és a Zsinati Hivatal idei szakmai munkájáról.

A mostani lesz a Magyarországi Református Egyház XIV. zsinati ciklusának első kétnapos tanácskozása. Mint arról már többször írtunk, 2014-ben lejárt a hatévenként választott zsinati tagok mandátuma, így – általános tisztújítást követően – idén február 25-én alakult meg az új összetételű egyházkormányzó testület. Az alakuló ülésen Szabó István dunamelléki püspököt és Huszár Pál dunántúli főgondnokot választották a lelkészi és világi tagokból álló százfős testület elnökeivé, hogy vezessék a XIV. ciklusába lépő Zsinat munkáját. A második, április 22-i ülésen többek között új zsinati jogtanácsost választottak.

A kétnapos tanácskozást élőben közvetítjük honlapunkon, a történésekről és a határozatokról szövegesen is beszámolunk.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.