Külföldi ösztöndíjas pályázatok

2015. október 15., csütörtök

A Zsinati Ösztöndíjas Bizottság október 14-i ülésén úgy határozott, hogy a teológus diákok által a 2016/2017-es akadémiai évre meg nem pályázott, egyházunk partnerszervezetei által felajánlott ösztöndíjlehetőségeket meghosszabbított határidővel ismételten meghirdeti.

Pályázható ösztöndíjas helyek:

Angol nyelvterület – Bossey-i Ökumenikus Intézet

Az Egyházak Világtanácsával és a Genfi Egyetem teológiai karával szoros együttműködésben indított tízhónapos kurzus magas szintű képzést nyújt az ökumenikus teológia szakterületén. Az „Advanced Master" fokozatot biztosító kurzusra teológiai és/vagy lelkészi mesterfokozatot (MTh, MDiv) szerzett lelkészek, adott esetben hatodéves diákok jelentkezhetnek.

A Bossey-i tanulmányokat azoknak javasoljuk, akik jól szervezett program keretében, hatékony tutori rendszerben szeretnék teológiai tudásukat ökumenikus környezetben, más nemzetiségű és felekezeti hátterű diákokkal együttműködve elmélyíteni.

Német nyelvterület – GAW: egy év Lipcsében vagy Heidelbergben

A Gustav Adolf Werk Segélyszervezet Lipcsében és Heidelbergben biztosít ösztöndíjat, amelyet a Magyarországi Református Egyház Elnökségéhez eljuttatott levelében számunkra is felkínált. Az ösztöndíj segítségével a diákok hasznosíthatják a Németországban megszerzett tapasztalatot és tudást, így gazdagítva egyházuk gyülekezeti életét jövőbeli munkájuk során. A pályázatnak benyújtásának nem feltétele az aktív hallgatói jogviszony, viszont minden jelentkezőtől minimum B2 szintű német nyelvvizsgát várnak el.

A pályázatokhoz a tanulmányokat igazoló okiratok és nyelvvizsgabizonyítványok fénymásolatán túl szaktanári ajánlás, tanulmányi terv és lelkészek esetében az illetékes esperes vagy püspök támogató nyilatkozata szükséges. A Külügyi Iroda a pályázathoz szükséges egyházi ajánlást biztosítja (ami a pályázás feltétele), illetve a partnerszervezeteket hivatalosan értesíti, de nem tudja garantálni, hogy a pályázók el is nyerik az adott ösztöndíjat.

A jelentkezés határideje november 1.

További információ az oikumene@reformatus.hu e-mail címen kérhető.

Külügyi Iroda

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.